07

Harcos játékkal az MTK ellen

2021. április 09, péntek 22:17 | Utánpótlás

Vasárnap 16 órakor az MTK otthonában folytatja élvonalbeli szereplését a Boglári Akadémia-SZISE csapata, amelynek játékosai a Dunaújváros elleni sikert követően újult erővel léphetnek pályára a fővárosban. Ifj. Kiss Szilárd együttese motiváltan készül a kék-fehérek ellen, akik a két csapat februári összecsapásán 34-29-re nyertek Balatonbogláron.

Az MTK remekül szerepel a K&H női kézilabda ligában, a tabella ötödik helyén áll, 18 forduló után 12 győzelem, egy döntetlen és öt vereség szerepel a csapat neve mellett. Golovin Vlagyimir tanítványai szombaton és szerdán is mérkőzést játszott, legutóbb ráadásul Békéscsabára utaztak, így nem jut sok idő a pihenésre.

Az ellenfél fiatal, de rutinos játékosokkal áll fel, a góllövőlistát 125 találattal vezető Pál Tamara mellett természetesen a válogatott Szöllősi-Zácsik Szandra semlegesítése lehet a legnagyobb feladat. A mieinknél Farkas Johanna 89-szer volt eredményes, ezzel kilencedik a góllövőlistán, de remélhetően a DKKA elleni meccshez hasonlóan ezúttal is valamennyi játékosunk hatalmas szívvel fog küzdeni, amihez ugyanolyan jó kapusteljesítmény párosul majd.

ifj. Kiss Szilárd vezetőedző: Bízunk abban, hogy a legutóbbi győzelem pozitívan hat mindenkire és motiváltan játszunk az MK ellen. Ugyanolyan harcosnak kell lennünk, mint a Dunaújváros ellen, ez az, amit várnánk a gyerekektől. Ellenfelünk jó csapat, ráadásul idegenben játszunk, de ugyanúgy menni kell előre, mint az utolsó mérkőzésünkön.

fotó: NEKA/Tompos Gábor

< vissza