31

Hatalmas bravúr, élvonalba jutott a NEKA

2022. május 14, szombat 20:39 | Utánpótlás

Szinte végig vezetve, nyugodt taktikus játékot bemutatva 25-22-re nyert a NEKA az Eszterházy SC otthonában, ezzel az NB I/B-s tabella második helyére ugrott és kiharcolta az élvonalbeli feljutást. Egerben hatalmas érdeklődés kísérte a párharcot, és a csarnok hangulata látszólag a hazaiakat zavarta meg, míg fiataljaink éretten és nyugodtan kézilabdáztak. Az első félidő 18. percében 8-8-nál sebességet váltottak a lányok és a félidőre hatgólos előnyt alakítottak ki. A szünet után ugyan felzárkózott az ellenfél, de megfordítani nem tudták a meccset, így eldőlt, hogy a 2020/2021-es szezon után jövőre újra a női NB I-ben szerepelhetünk. Ifjúsági korú játékosaink a várakozásokat felülmúlva, az egész szezonban nyújtott teljesítményüknek köszönhetően megérdemelten harcolták ki a feljutást.

Női NB I/B:

Eszterházy SC – NEKA 22-25 (8-14)

játékvezetők: Rózsahegyi, Südi

Eger: Leiner, Nagy É., Bató 2, Bernát, Pankotai, Tóth A., Szeberényi 1, Alaxai 5, Zákányi, Kuti 5, Jurmann, Lengyel 3, Győrfi 4, Csomós, Kiser 2, Romány – edző: Zsadányi Sándor

NEKA: Zaj K., Lakatos R., Varga E. 9, Csíkos L. 7, Juhász K. 1, Kellermann D. 2, Csata P. 1, Uhrin L. 1, Horváth P., Pálmai L., Nagy L., Kovalcsik B., Szabó L., Vártok T. 1, Szabó A. 3, Molnár D. – edző: Bohus Bea, Siti Bea

Hétméteresek: 5/1, illetve 1/1

Kiállítások: 6, illetve 8 perc

Eredmény alakulása: 7. perc: 3-4, 18. perc 8-7, 31. perc 8-15, 40. perc 12-18, 53. perc 19-21, 59. perc: 25-21

Telt ház fogadta a csapatokat Egerben az Eszterházy SC -NEKA női NB I/B-s rangadón, de a felfokozott hangulat látszólag a hazai csapatot zavarta meg, a boglári lányok nyugodtan játszották a játékukat. A kisszámú NEKA-szurkolótábor lelkesen biztatta a fiatalokat, akik megilletődöttség nélkül szép akciókat alakítottak ki. A 18. percben még 8-8 volt az állás, ettől kezdve viszont állva hagytuk az ellenfelet. Lakatos Réka hétméterest hárított, Csíkos Luca szép egyéni betörés után talált be, szélsőink, Vártok Tamara és Szabó Anna sem hibáztak, és Zaj Klári is fontos védéseket mutatott be. Varga Emília hétméteresből beállította a félidei, 14-8-as eredményt.

Csata Panna gólja indította a második félidőt, de a hétgólos előny birtokában több hiba is csúszott a játékba, az egriek pedig 12-8-ról feljöttek 15-18-ra. A bogári lányok minden erejüket összeszedve igyekeztek tartani előnyüket, bárki lépett pályára, hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, ám az 53. percben 21-19-re feljött az Eger. Zaj Klári védései extra lendületet adott, az utolsó percekben kivédett hétméteres pedig végleg elbizonytalanította az Egert.

< vissza