06

Határ a csillagos ég

2021. augusztus 17, kedd 13:37 | Nemzetközi edzőközpont

Első alkalommal bérelte ki a NEKA futballpályáját az Újpesti Haladás FC. Az 1995-ben megalakult egyesület több csapattal edzett Balatonbogláron, a nyolcévesektől egészen a tizennyolc esztendős fiúkig mindenki örömmel rúgta a bőrt, még a nagy hőség ellenére is. Az elsősorban utánpótlásképzésre fókuszáló, 100 focistanövendékkel foglalkozó szervezet tevékenységéről és sikereiről Holló Tibor, az Újpesti Haladás FC utánpótlás-szakágvezetője mesélt nekünk.

„Az egyesületbe hatéves kortól jelentkezhetnek a fiatalok, az itteni fiúk közül is sokakat már kisgyerekkoruk óta ismerek. Néhány játékosunk próbál egyre feljebb jutni az utánpótlásképzés keretein belül, vannak azonban olyanok is, akik inkább az iskolát helyezik előtérbe, és hobbiból fociznak.”

Az Újpesti Haladás FC korosztályai közül jelenleg az U17 a legkiemelkedőbb.

„Az U17-es korosztály országos bajnokságon vesz majd részt, ez most fordul elő először az egyesületünk történetében. Nagyon erős csapatról van szó. Ezenkívül arra is büszkék vagyunk, hogy több játékosunk is bekerült az UTE-be, az UFC-be, a REAC-ba, valamint a BVSC-be.  A srácok igyekeznek ott is fejlődni és egyre magasabb szintre eljutni. Emellett, amit szintén sikerként emelnék ki az az, hogy egy U19-es játékosunk augusztus végén a Vasashoz igazol majd.” – mondta el Holló Tibor.

< vissza