14

Humánkineziológus hallgatók gyakorlaton jártak a NEKA-n

2024. április 17, szerda 18:24 | Tudományos háttér

A Testnevelési Egyetem humánkineziológus hallgatói jártak szakmai gyakorlaton a Nemzeti Kézilabda Akadémián. A dr. Matlák János által vezetett kis csapat tagjai megismerkedhettek a teljesítménymonitoring rendszer működésével, a Sporttudományos és Egészségügyi csoport munkájával, valamint edzéseket és mérkőzést látogattak meg.

A Testnevelési Egyetem és a NEKA között évek óta nagyszerű az együttműködés, az egyetem hallgatói rendszeres vendégek Balatonbogláron, ahol a gyakorlatban ismerhetik meg az elméletben már megtanult ismereteket.

Legutóbb humánkineziológus hallgatók jártak az akadémián, és betekintést nyerhettek többek között férfi NB I-es csapatunk erőnléti edzésébe, Langmár Gergely, a Sporttudományos és Egészségügyi csoport vezetője a munkájukról adott tájékoztatást, Fülöp Benjámin humánkineziológus pedig a NEKA-n történő felmérések, visszacsatolások rendszerét mutatta be, és beszélt a szakemberek és edzők közötti kommunikáció fontosságáról is. 

A délutáni programban a Kinexon teljesítménymonitoring-rendszer gyakorlatban való alkalmazását ismerhették meg a hallgatók, akik dr. Matlák János egyetemi adjunktus vezetésével jártak az akadémián. 

Galéria

< vissza