16

Ifi sikerek itthon és idegenben

2022. május 12, csütörtök 21:00 | Utánpótlás

Komoly izgalmakat hozott a női ifjúsági I. osztályban rendezett NEKA II. – Nemesvámos találkozó. A mieink szinte végig vezettek, a második félidőben már hétgólos előnyük is volt, a vendégek azonban egy 7-0-s sorozatot produkálva feljöttek. Hatvan perc után döntetlen állásnál időntúli szabaddobáshoz jutottunk, amit Nagy Nóri Pazar mozdulattal lőtt a kapuba, 24-23-ra megnyerve ezzel a mérkőzést. A férfi ifjúsági együttesünk ugyanakkor magabiztosan, 36-22-re győzött a Tatai AC otthonában, és a hátralévő meccseken már elkezdheti a felkészülést a júniusi négyes döntőre.

Női ifjúsági I. osztály

NEKA II. - Bajnok DSE Nemesvámos 24-23 (13-8)

V: Kertész B., Szincsák

NEKA II.: Csendes, Horváth Sz., Hornyák (kapusok),- Pap 1, Nagy N. 10/1, Mentes 3,Forgács 2, Zakor, Dézsi 3, Hengl, Csamangó L.3, Petruska, Kazeem 1, Giricz, Csamangó N., Kurmai 1

7m: 4/1, ill. 7/6

kiállítások: 4 perc, ill. 2 perc

Eredmény alakulása: 9.p: 4-3, 18.p: 7-6, 35.p: 13-8, 48.p: 13-7, 50.p: 21-15, 58.p: 21-22 (!) 60.p: 23-23

MESTERMÉRLEG:

Dr. Woth Péter: Keveset láttam viszont azokból a dolgokból, amivel készültünk erre a meccsre, de rengeteg tapasztalatot szereztünk, és - kis szerencsével ugyan- győztünk is!

JÁTÉKOS SZEMMEL:

Nagy Nóra: A mai mérkőzést nem kezdtük jól, mind támadásban mind pedig védekezésben buta hibákat vétettünk, amelynek következtében végig kiélezettnek bizonyult a találkozó. A második játékrészt azonban sikerült egy kisebb előnnyel kezdenünk, de a 45. perctől ismét egy hullámvölgybe kerültünk, melyből a mai nap mi kerültünk ki győztesen. Gratulálok a csapatnak, készülünk a jövő heti utolsó bajnoki meccsünkre!

Csamangó Lili: A szezon utolsó hazai mérkőzésén az első félidő végére tudtunk csak előnyt kialakítani. A második félidő első felében tudtuk tartani az előnyünket. A félidő második részére az előnyünk elfogyott a fegyelmezetlenségeink miatt. A meccset egy gyönyörű góllal győzelemre mentettük.

fotó: NEKA/Tompos Gábor

A mérkőzés és Nagy Nóri időntúli szabaddobásból szerzett gólja itt visszanézhető: https://www.youtube.com/watch?v=5SIeHPjbJLw

 

Galéria

Férfi ifjúsági I. osztály-Nyugat – 24. forduló

Tatai AC – Nemzeti Kézilabda Akadémia 22–36 (8–23)

Tata, Güntner Aréna Városi Sportcsarnok, 50 néző

Vezette: Borsóné Nagy Tímea, Lakatos Ildikó

Tatai AC: Lantos N., Somogyvári M. (kapusok) – Vincellér Cs. 10 (1), Marx D. 4, Kolozsi K. 3, Takács M. 3, Igali G. 1, Tóth K. 1, Czunyi G., Huber R., Nényei Zs., Török H., Zwickl D. – vezetőedző: Márton Ádám

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Fekete Á., Radvánszki A. (kapusok) – Kathi S. 6, Terjék R. 6 (1), Janowszky B. 4, Tisza L. 4, Kanyó B. 3, Tokodi D. 3, Angebrandt Á. 2, Csengeri H. 2, Kovács T. 2, Bali B. 1, Kosztoványi A. 1, Nyéki I. 1, Viski Sz. 1 – vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Az eredmény alakulása: 4.p.: 3–4; 7.p.: 3–7; 10.p.: 5–8; 21.p.: 5–17; 28.p.: 7–22; 35.p.: 13–24; 38.p.: 13–27; 45.p.: 18–30; 51.p.: 18–33; 54.p.: 21–34

Hétméteresek: 1/1, illetve 1/1

Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: A masszív védekezünk megalapozta a találkozó végkimenetelét, de sajnálom, hogy a nagyobb különbség kialakítását követően kiengedtünk. A fejlődésünk érdekében minden egyes játékpercet fel kell használnunk.

JÁTÉKOS SZEMMEL

Viski Szabolcs: Kellő motivációval érkeztünk, ez az első félidőben meg is látszódott. Kemény feszes védekezéssel kezdtünk, amiből lerohantuk az ellenfelünket. A második félidőben kicsit alábbhagyott a védekezés és támadásban is döcögött a szekér. De az előnyt meg tudtuk tartani, és tudtunk gyakorolni új játékelemeket. Mindenki pályára tudott lépni és hozzá tudott tenni. Újabb két pont a zsebben. Gratula a csapatnak!!

Bali Bence: Az első félidőben a fegyelmezett védekezésnek köszönhetően egy nagyobb különbséget sikerült kiharcolnunk, amit a meccs végéig tudtunk tartani. Gratulálok a csapatnak.

Kosztoványi András: A meccset összeszedetten és taktikusan kezdtük, ezáltal sikerült előnyt kidolgoznunk. A második félidő már annál nehezebben indult és támadásban, valamint védekezésben is sokat hibáztunk. De a győzelemért gratulálok a csapatnak!

Tisza Levente: Az elkövetkezendő meccseket - ezt is beleértve - arra kell felhasználnunk, hogy tudjunk készülni a négyes döntőre. Úgy érzem, az első félidőben sikerült is ez a cél, a másodikban viszont lankadt a figyelmünk. Összeségében jó meccset tudtunk játszani és szeretnék gratulálni a csapatnak.

fotó: Farkas Anita

< vissza