18

Ismét a pályán

2021. október 11, hétfő 19:03 | Utánpótlás

Egykori sztársportolók és a magyar válogatott tagjai is megjelentek az október 9-én megrendezett Grand Handball Day-en a BOK Csarnokban, Budapesten. Az ingyenes, egész napos kézilabda-fesztiválon – amely a 2022-es, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság felvezetője – Mocsai Tamás is részt vett, aki az All Star mérkőzés keretében ismét pályára lépett. A NEKA ügyvezetője szerint az ügyességi feladatokban, versenyekben és gasztronómiai különlegességekben bővelkedő rendezvény kiemelkedő fontosságú és élményekkel teli volt. Erről beszélgettünk vele.

– Milyen érzés volt hosszú évek után újra belecsöppenni egy kézilabdameccsbe?

– Nagyon örültem, mert rengeteg régi csapattárssal játszhattam, akikkel annak idején sok világversenyen vettünk részt. Közülük több emberrel már évek óta nem találkoztam, emiatt szintén jó érzés volt most végre kicsit együtt lenni. Emellett annak is nagyon örültem, hogy az esemény keretében a kézilabdát népszerűsíthettem. A Grand Handball Day sok embert érdekelt, főleg, hogy az eseményre ellátogatott a felnőttválogatott, akik ráadásul autogramot osztogattak a szurkolóknak.

– Említetted, hogy az esemény keretében a kézilabdát népszerűsítettétek. Szerinted még milyen platformokon lehet ezt megtenni?

– Az ilyen programokat felemeli a sztársportolók megjelenése. A nagy nevek mindig vonzzák az embereket. Emellett pedig a Magyar és a Szlovák Kézilabda Szövetség is különféle kampányokat szervez, ahol ezek a sportolók felléphetnek. Ami pedig szintén fontos, az a közönség bevonása, tehát ha fiatalokat és idősebbeket is bevonunk az adott sportágba. Az interaktív feladatok, a marketing- és reklámtevékenységek ezt a célt szolgálják. Ezek felkelthetik mindenki figyelmét.

< vissza