01

Ismét hazai pályán bizonyíthatunk

2020. szeptember 11, péntek 16:48 | Utánpótlás

A K&H női kézilabda liga 3. fordulójában ismét hazai pályán bizonyíthat a Boglári Akadémia-SZISE csapata, amely a Szombathelyi KKA-t fogadja szombaton 18 órától. A mérkőzést nézők előtt rendezik, így a szurkolók támogatása minden bizonnyal nagy segítséget jelent majd a lányoknak.

A NEKA bázisára épülő Boglári Akadémia-SZISE együttese a Békéscsaba elleni győzelem és az Érden elszenvedett vereség után két ponttal várja a meccset. Ellenfelünk a Dunaújvárosban és a Siófok ellen hazai pályán elszenvedett vereség után jelenleg nulla ponttal áll a tabellán. A tavalyi újonc csapat tagjainak többsége maradt Szombathelyen, az egyik leggólerősebb játékos, Dijana Jovetic távozott, érkezett viszont a korábbi győri szélső, Orbán Adrienn, valamint Marija Agbaba, Wald Kíra és Csapó Kíra Siófokról jött és kölcsönben szerepel az együttesben. A rutinos kézilabdázókból álló gárda a tavalyi szezonban 13 ponttal zárt (6 győzelem, 1 döntetlen és 11 vereség, 466:558-as gólarány), és biztos bennmaradó helyen állt a 2019/20-as szezon befejezésekor.

Ifj. Kiss Szilárd együttese a felkészülési időszakban megmérkőzött a szombathelyiekkel, akkor 35-31-re nyert ellenfelünk, a mérkőzés tapasztalatait felhasználva minden bizonnyal tökéletesen felkészülnek a mieink a szombati párharcra.

ifj. Kiss Szilárd vezetőedző: „Sokkal harcosabbnak és elszántabbnak kell lennünk, mint az Érd ellen, hazai pályán mindent megteszünk, és bízunk a hazai szurkolók támogatásában.”

Ahogy a beharangozó videóban elhangzott dr. Woth Pétertől, az akadémista fiataloknak fel kell venniük a szinte egy világversenyhez hasonló terhelést, de nem könnyű a megfelelő regeneráció sem.

dr. Woth Péter edző: „Ne felejtsük el, hogy ezeknek a középiskolás lányoknak még az iskolában is van feladatuk, és amikor például éjjel 11-kor hazaérnek egy idegenbeli bajnoki mérkőzésről, másnap reggel már ott kell ülniük a padban. Sokszor nem a regenerációs edzésen töltik az idejüket, hanem dolgozatokra készülnek, éjszakákon át tanulnak, egyszóval sok feladatot kell megoldaniuk.”

A mérkőzést élőben közvetítjük a Nemzeti Kézilabda Akadémia youtube-csatornáján.

fotó: NEKA/Tompos Gábor

https://www.youtube.com/watch?v=dc27rMcwfAs

< vissza