2020. február 03, hétfő 09:08 | Tudományos háttér
Eddig négy előadáson vagyunk túl, és az eddigi tapasztalatok alapján mind a diákok, mind a szakmai stáb tagjai között nagyon népszerű a program. Az első, amolyan beveztő jellegű, kedvcsináló alkalmat követően már sok érdekes és hasznos információt hallhattak az előadások résztvevői a sporttáplálkozás tudományos hátteréről. Az egyrészt elméleti, másrészt pedig gyakorlati jellegű foglalkozások célja, hogy a különböző táplálkozástudománnyal kapcsolatos témákat is megismerjék a NEKA növendékei. Eddig a szénhidrátok és a fehérjék fogyasztásának fontosságáról, valamint a helyes folyadékfogyasztás szerepéről volt szó prof. dr. Martos Éva, a TE Sporttáplálkozás-tudományi Központ szakmai vezetője és munkatársa, Csapláros-Nagy Boglárka előadásain.
Az előadások hatására a NEKA éttermében korszerűsítésre került a mindennapi étkezés, mely ösztönzi a fiatalokat az egészségtudatosabb táplálkozásra. A sikeres programosorozat februárban is folytatódik méghozzá egy igen fontos témát, a meccsnapi helyes étkezések fontosságát boncolgatva.