03

Két rangadón négy pontot szerzett a NEKA Győrben

2023. november 08, szerda 17:56 | Utánpótlás

A NEKA leány U17-es és U19-es csapata is rangadót nyert a Győri ETO KC ellen idegenben az I. osztályú bajnokság nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában. Siti Beáta együttese hét diadallal és egy vereséggel vezeti a pontvadászatot. Zsadányi Sándor társulata elvette a kisalföldiek veretlenségét és a harmadik helyen áll.

Leány U17, I. osztály – Nyugat, 8. forduló

Győri ETO KC–NEKA 28–37 (14–19)

Audi Aréna. V.: Gál L., Ludvig B.

Győri ETO KC: Korsós A., Körmendi L., Horváth Z. (kapusok) – Flaskár E. 2, Balogh L. 2, Falusi L. 2, Tagai V., Molnár Zs. 1, Lakos N. 1, Pásztor E., Horváth B. 1, Szalai-Nagy Z. 1, Dobák Cs. 6(5), Hajdu S. 2, Takács M. 10, Kányai V. Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt, edző: Halász Máté.

NEKA: Krasznay D., Grebenár R., Gyarmati L. (kapusok) ؘ– Tolnai F. 1, Seres L. 12, Molnár R., Boros K., Jobbágy N. 1, Bozsodi E. 2, Kiss M. 3, Nagy-Hajdu F. 1, Katona L. 6, Nagy B. 7(1), Kozma L., Jelena F. 4(1). Vezetőedző: Siti Beáta.

Hétméteresek: 6/5, illetve 4/2. Kiállítások: 8 perc, illetve 4 perc.

A mérkőzés alakulása. 4. perc: 2–3, 9. perc: 3–5, 13. perc: 3–8, 18. perc: 6–12, 25. perc: 10–16, 29. perc: 12–18, 34. perc: 16–21, 39. perc: 19–25, 44. perc: 20–28, 51. perc: 21–33, 55. perc: 25–35, 58. perc: 28–37.

Mestermérleg

Siti Beáta: – Amikor a gyerekek mosolyogva, felszabadultan és egyben fegyelmezetten, alázattal igazi csapatként játszanak és küzdenek meg a riválissal, azt nagyon jó érzés megélni edzőként is! Nagy gratula a csapatnak, ezt a mérkőzést így nyerték meg, együtt!

Játékos szemmel

Seres Liza: – A meccset összeszedetten kezdtük, a támadásunk és a védekezésünk is rendezett és fegyelmezett volt, amivel már az első félidő végére sikerült előnyt kialakítanunk. A második játékrész elején voltak hibáink, de azokat is korrigáltuk, így növeltük a különbséget. Gratulálok a csapatnak!

Katona Lujza: – Rangadóhoz méltón kezdtük a mérkőzést, az elejétől kezdve mi vezettünk, s a fórunkat az egész meccs folyamán megtartottunk. Sokat dolgoztunk azért, hogy a nagy rivális Győr ellen győzni tudjunk. Boldogok vagyunk és ilyenkor a hazafelé vezető út is sokkal élvezetesebb! Gratulálok az egész csapatnak! Hajrá NEKA!

Leány U19, I. osztály – Nyugat, 8. forduló

Győri ETO KC–NEKA 25–30 (13–18)

Audi Aréna. V.: Gál L., Ludvig B.

Győri ETO KC: Bödő P., Dobány K. (kapusok) – Rédecsi P. 3, Lévai L., Kiss D. 7(2), Bordás B. 1, Nyerges A. 6, Halász V., Szár E., Kovács B., Vári A., Schmél Z. 3, Varga D. 3, Raczenböck D., Jaczkó L., Farkas E. 2. Vezetőedző: Kun Attila, edző: Petróczi Viktória.

NEKA: Zaj K., Szilágyi P. (kapusok) – Mihály H. 2, Lavaj F., Hengl S. 1, Petruska D. 3(1), Katona L. 4, Nagy B., Szebeni D. 1, Pálmai L. 7(2), Keceli-Mészáros R. 3, Körtvélyesi D. 3, Molnár F., Sipos A. 1, Jelena F. 1, Kriston K. 4(1). Vezetőedző: Zsadányi Sándor.

Hétméteresek: 8/2, illetve 4/4. Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc.

Mestermérleg

Zsadányi Sándor: – Ha a mögöttünk álló egy hétnek címet kellene adni, akkor azt adnám, hogy győzelem, vezéráldozatokkal. Előző hét csütörtök óta másról sem szólt a csapat élete, csak a Győr elleni felkészülésről. Érezhető volt a levegőben azt gondolom, hogy sikerült összeállni a csapatnak és jó eredményre számíthatunk majd a rangadón. Szerencsére a megérzésünk nem csalt. Fegyelmezett és jó játékkal, végig vezetve tudtuk elhozni a számunkra nagyon fontos két pontot az Audi Arénából. Gratulálok a csapatnak az eredményért és az említett elmúlt időszakban tanúsított elhivatottságukért. Tényleg mindent megtettünk ezért a győzelemért. A csapat nevében szeretnénk ezt a sikert Bali Borinak és Hengl Sacinak ajánlani, akik sajnos ezen időszak alatt megsérültek, de ők is merőben hozzájárultak a mai sikerhez! Mielőbbi gyógyulást kívánunk nekik!

Játékos szemmel

Keceli-Mészáros Renáta: – Készültünk erre a mérkőzésre, úgy mentünk fel a pályára, hogy nyerni szeretnénk. Az első félidőben összeszedetten és fegyelmezetten játszottunk, de volt egy kis rész, ahol visszább vettünk és csak eggyel vezettünk. A második játékrészben végig jól játszottunk, küzdöttünk egymásért.Gratulálok a csapatnak, megérdemeltük a két pontot.

Petruska Dóra: – Az elmúlt napokban volt lehetőségünk együtt edzeni a teljes ifikerettel, ami megmutatkozott a játékunkon is. Az első félidőben volt egy hullámvölgy, amikor kicsit lazult a koncentrációnk. A másodikra mindenki összekapta magát fejben és fegyelmezetten folytattuk a mérkőzést. Sikerült visszaépíteni az előnyünket és magabiztosan fejeztük be a meccset. Ezt a meccset Bali Boriért és Hengl Saciért játszottuk, mihamarabbi felépülést kívánunk nekik! Gratulálok a csapatnak!

Fotók: Farkas Anita

< vissza