07

Két új játékos érkezik a NEKA női NB I-es csapatába

2022. június 14, kedd 16:20 | Utánpótlás

Az élvonalba feljutott NEKA csapatánál néhány poszton új játékos szerepel majd a következő idényben. A 24 éves kapus, Wéninger Alexa Dunaújvárosból érkezik, és egy évig kölcsönben szerepel a Bohus Bea, Siti Bea edzőpáros által irányított együttesben. A Ferencváros 18 esztendős jobbszélsője, Gém Léna egyéves szerződést írt alá, és miután ifjúsági válogatott játékosról van szó, ismerős lesz számára az edző és a játékostársak is. További változások is lesznek majd a keretben, melyről folyamatosan adunk tájékoztatást.

A női NB I/B-ben ezüstérmet szerző, és a feljutást kiharcoló NEKA csapatában többségében ifjúsági korú játékosok szerepeltek, akik bravúros teljesítményt nyújtottak a felnőtt mezőnyben, a K&H kézilabda liga küzdelmeit azonban egy némileg megerősített kerettel kezdjük.

A térdműtéten átesett kapusunk, Németh Kata helyettesítésére érkezik Wéninger Alexa, aki rutinjával és NB I-es tapasztalatával nagy segítség lehet a védőfal mögött.

Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy jövőre a NEKA csapatában játszhatom. Évek óta remek szakmai munka folyik, amit alátámasztanak a kiemelkedő utánpótlás eredményeik így várom már, hogy elkezdhessem a közös szakmai munkát velük. Több edzővel is volt már lehetőségem együtt dolgozni az akadémiáról, ezért remélem hamar felveszem majd az edzések ritmusát és gyorsan be tudok majd illeszkedni a csapatba is. Boldog lennék, ha sikerülne kiharcolni a jövő évi bennmaradást, amiért mindent meg fogunk tenni” – nyilatkozta honlapunknak Alexa.

A jobbszélső Gém Léna ifjúsági válogatott, így dolgozott már Bohus Beával, sem ő, sem a NEKA-s kerettagok nem lesznek ismeretlenek számára.

Azért választottam a NEKA-t, mert fiatalos a csapat, jók a körülmények és a lányokat is nagyon jól ismerem. Szeretném megtapasztalni az NB I-es mezőny légkörét és minél többet fejlődni a céljaim eléréséhez. Bohus Beával szeretek dolgozni, tudom, hogy mindig mindent megtesz azért, hogy a játékosokból kihozza a maximumot. Izgatottan várom a felkészülést és az új kihívásokat” – mondta el az FTC-től érkező Gém Léna.

Dr. Kersch Ferenc, a NEKA sportigazgatója kiemelte, hogy további játékosokkal is folynak tárgyalások, így hamarosan újabb bejelentések várhatók majd.

A két sportoló érkezése abszolút beleillik abba a koncepcióba, amit képviselünk, tehát kizárólag magyar fiatalokkal szeretnénk bizonyítani az első osztályban. Szeretném megköszönni mindkét klub együttműködését, hiszen korrekt egyeztetések után nyitottak voltak a játékosok elengedésére. Úgy gondolom, aki a NEKA-hoz érkezik, biztos lehet benne, hogy bármilyen fiatal, lehetőséget fog kapni az NB I-es mérkőzéseken, ez pedig a fejlődésüket szolgálja majd” – nyilatkozta dr. Kersch Ferenc.

fotó: kohaszkezi.hu, illetve fradi.hu

< vissza