20

Kettős debütálás a felnőtt válogatottban!

2023. március 09, csütörtök 19:18 | Utánpótlás

Krakovszki Bence és Krakovszki Zsolt is bemutatkozott a magyar kézilabda-válogatottban. A HSA NEKA NB I-es csapatában játszó 20 éves ikerpár a Svájc elleni Eb-selejtezőn léphetett pályára először a felnőtt nemzeti csapatban, Bence ráadásul két gólt is szerzett. Korábbi növendékeink közül Ilic Zoran már a Veszprémben szerepelt, amikor debütált a legjobbak között, tehetséges jobb és balszélsőnk ugyanakkor a Nemzeti Kézilabda Akadémia kézilabdázójaként húzhatta magára először a felnőtt címeres mezt. Bence, Zsolti, gratulálunk és büszkék vagyunk rátok!

Krakovszki Bence és Krakovszki Zsolt 2017-ben Győrből került Balatonboglárra, a Nemzeti Kézilabda Akadémiára. A két tehetséges szélsővel Kopornyik Zsolt, Lehőcz Zoltán és az NB I-es csapatban jelenleg is velük dolgozó Sótonyi László foglalkozott az évek alatt. A jobb és balszélsőként játszó fiúk több korosztályos bajnoki cím mellett tagjai voltak a két évvel ezelőtti NB I/B-s csapatnak, amely első helyen végzett és kiharcolta a feljutást, idén pedig már a második szezonjukban bizonyíthatnak az első osztályban.

Chema Rodriguez szövetségi kapitány korábban már nevezte a fiúkat a bő keretbe, ma pedig Svájcban a bemutatkozásra is lehetőséget adott nekik.Krakovszki Bence a 39. percben lépett pályára és a meccs végéig két gólt szerzett, míg Krakovszki Zsolt az utolsó fél percre állt be. A találkozó végül 37-32-es magyar sikerrel zárult.

< vissza