14

Korcsolyázó értekezlet a NEKA-n

2022. szeptember 11, vasárnap 17:54 | Nemzetközi edzőközpont

Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémián rendezték meg hétvégén az V. Országos Korcsolyázó Értekezletet. A Covid járvány miatt az elmúlt három évben nem volt lehetőség hasonló rendezvényekre, így különösen nagy jelentősége volt annak, hogy ezúttal 30 tagszervezet képviselői érkeztek az ország szinte minden pontjáról. A Magyar Országos Korcsolya Szövetség szervezésében lezajlott eseményen ágazati workshopok, előadások és kötetlen beszélgetések szerepeltek a programban.

A Magyar Országos Korcsolya Szövetség által szervezett kétnapos értekezletéhez kiváló helyszínt biztosított a NEKA Balaton-parti lakófaluja. A kellemes őszi időben valamennyi résztvevő örömmel beszélgetett rég nem látott ismerősökkel, szakemberek egyeztettek és véleménycserére is volt lehetőség. Az előadások témái között olyan aktualitások szerepeltek többek között, mint a „Teljesítménydiagnosztika a korcsolyasport szolgálatában”, „A gyermekvédelem a korcsolyasportban” vagy a „Videotechnika és videoelemzés aktuális alkalmazása”.

Kósa Lajos elnöki köszöntője után dr. Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatójának előadása következett, Csabai Edvin pedig a Magyar Edzők Társaságát képviselte és mutatta be a szervezetet.

Váradi Orsolya ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a Magyar Országos Korcsolya Szövetség és a NEKA közötti együttműködés nagyszerű, a gyorskorcsolya válogatott tagjai már évek óta visszatérő vendégek, a boglári edzőtáborok már stabil pontok a felkészülésben, de a visszajelzések alapján itt mindenki rögtön otthon érzi magát.

„Fontos, hogy ilyen rendezvényeket tartsunk, hiszen a szezon közben kevés olyan fórum van, ahol a tagszervezetek egymással és a szövetség vezetőivel, sportszakmai munkatársaival is találkozni tudnak, ráadásul három éven keresztül elmaradtak a hasonló értekezletek. Ötödik alkalommal vagyunk együtt, és ezúttal is többnaposra terveztük a programokat, hiszen a tapasztalatok szerint az esti kötetlen beszélgetések alkalmasak arra, hogy a résztvevők megvitassák a fontos dolgokat és egyeztessenek egymással. Az eredményesség egyre jobban szemmel látható, nyilván nehéz ezt fenntartani, de ezért dolgozunk minden nap. Volt idő, amikor a műkorcsolya – Sebestyén Jűlia Eb-címe – húzta a szövetséget, most a gyorskorcsolyázók olimpiai bajnoki címe kap hangsúlyt. Az a jó ebben a szövetségben, hogy van két teljesen más jellegű irányvonal, és a kettő húzza egymást felváltva” – mondta el Váradi Orsolya ügyvezető igazgató

A sportvezető kiemelte azt is, hogy a Magyar Országos Korcsolya Szövetség és a NEKA közötti együttműködés nagyszerű, a gyorskorcsolya válogatott tagjai már évek óta visszatérő vendégek, a boglári edzőtáborok már stabil pontok a felkészülésben, de a visszajelzések alapján itt mindenki rögtön otthon érzi magát.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

Galéria

< vissza