24

Koronczai Petra az MTK-ban folytatja

2021. június 09, szerda 09:04 | Utánpótlás

A Boglári Akadémia-SZISE játékosa, Koronczai Petra a következő idényben az MTK csapatában bizonyíthat. A tehetséges játékos, élete első élvonalbeli szezonjában 23 mérkőzésen 93 gólt szerzett, magabiztosan értékesítette a hétmétereseket és sokszor csapata húzóembere volt.

„Az MTK egy újabb nagy lehetőség, egy újabb kihívás számomra, próbáltam figyelembe venni, hogy hol tudnék a legtöbbet fejlődni és ez volt a legideálisabb számomra, szeretném megmutatni tudásomat. A NEKA szép emlékeket tartogat számomra, hiszen ez volt az első olyan szezonom az NB I-ben, amikor már nemcsak a kispadról követtem az eseményeket, hanem meghatározó szerepet, feladatokat kaptam, amiket meg kellett oldani a pontszerzések érdekében. Örülök, hogy hamar be tudtam illeszkedni a csapatba, bár miután a lányok többségével a korosztályos válogatottban is együtt játszottam, ez nem volt nehéz. Az a cél, hogy fiatal magyar játékosokként fejlődjünk az élvonalban, maximálisan teljesült” – mondta el Koronczai Petra.

Ifj. Kiss Szilárd nemcsak a Boglári Akadémia-SZISE csapatánál, hanem a korosztályos válogatottban is Petra edzője.

„Veszprémben kézilabdázott, majd Dunaújvárosba költözött és rövid győri kitérő után érkezett hozzánk. A korosztályos válogatott meghatározó játékosa, képes extra teljesítményre. Bízom abban, hogy lehetőséget kap új klubjában és az eddigi fejlődése töretlen marad.”

Koronczai Petra az Éles KISÉ-ben ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd megfordult Dunaújvárosban, Győrben, legutóbb pedig Balatonbogláron. Petra alapembere az U19-es válogatottnak, tagja volt a 2018-ban Göteborgban, majd az egy évvel később, Celjében is Európa-bajnoki aranyérmet szerző korosztályos nemzeti csapatnak.

< vissza