07

Kovács Dominik Budakalászon folytatja

2021. április 27, kedd 17:55 | Utánpótlás

A Nemzeti Kézilabda Akadémia növendéke, Kovács Dominik a következő szezontól az NB I-es Budakalász csapatában folytatja pályafutását. A 19 esztendős balszélső korábban a korosztályos válogatottba is meghívást kapott, majd a sérülése miatti sok kihagyás után ebben a szezonban már teljes értékű tagja volt a NEKA ifjúsági csapatának.

Kovács Dominik, egy plusz egy éves szerződést kötött a klubbal, és motiváltan várja a következő idényt.

„A Budakalász csapatától érkezett egy megkeresés és úgy gondoltam, hogy ez egy nagyszerű lehetőség számomra. A további fejlődési lehetőségeket tartottam szem előtt és úgy vélem, hogy minden esély adott ennél a klubnál, hiszen egy profi csapathoz csatlakozom, ahol mind az edzőtől és mind a rutinos játékosoktól sokat lehet tanulni. A célom az, hogy minél hamarabb be tudjak illeszkedni, és amikor lehetőséget kapok, a tudásom legjavát tudjam nyújtani, ezzel segítve a csapatot az eredményes szereplésben.”

A tehetséges jobbszélső négy évet töltött a NEKA-n és rengeteg tapasztalatot szerzett.

„Sokat köszönhetek az akadémiának, úgy gondolom, az évek alatt rengeteg hasznos elemet sajátítottam el, amiket az edzők tanítottak, emellett sok jó embert is megismertem. A sérülésem után nehéz volt újra játékba lendülni és visszatérni a pályára, de külön köszönet illeti Kopornyik Zsolt edzőt, hiszen visszavezetett a játékba és újra megszavazta nekem a bizalmat, emellett a legtöbb időt nála töltöttem. Nagyon sokat köszönhetek még Békési Ádám gyógytornászomnak, nélküle nem sikerült volna a felépülésem, emellett Szűcs Martin erőnléti edzőnknek is, aki erőfejlesztési feladatokban nyújtott segítséget a nehéz időkben. Köszönöm szépen az itt töltött 4 évet, ez egy meghatározó korszak volt az életemben” – nyilatkozta Kovács Dominik.

< vissza