07

Közös tervek a Pécsi Tudományegyetemmel

2022. május 06, péntek 08:43 | Oktatás, képzés

Együttműködési lehetőségekről egyeztetett egymással a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánja, prof. dr. Ács Pongrác, a NEKA ügyvezetője, Mocsai Tamás, illetve az akadémia sporttudományos és egészségügyi csoportvezetője, Langmár Gergely. A két intézmény között már régóta fennálló jó kapcsolat van, amelyet most újabb közös tervek megvalósításával igyekeznek még erősebbé tenni.

Prof. dr. Ács Pongrác dékán kiemelte, hallgatóik és oktatóik számára egyaránt fontosak ezek az újfajta kooperációs lehetőségek:

„Megbeszélésünkön arról egyeztettünk, hogy a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karát hogyan lehetne egymáshoz közelíteni. A PTE számára a NEKA nagyon jó helyszín lenne a szakmai gyakorlatok, a sporttudományos és egészségtudományi képzés, illetve a kutatások szempontjából. Szakembereink a közeljövőben meg fogják látogatni az intézményt, hogy megnézzék, milyen eszközök, felmérések vannak itt. Ezt követően tovább tudunk lépni.”

Mocsai Tamás ügyvezető szerint a Nemzeti Kézilabda Akadémia többféle hallgatói csoportnak is kiváló lehetőséget tudna nyújtani a szakmai fejlődésre:

„A NEKA az a helyszín, ahol a gyógytornász, a humánkineziológus és a szakedző hallgatók munkája meg tudna valósulni, ezt a tevékenységet pedig össze lehetne kötni az egyetemi képzéssel.”

„A felsőoktatásnak általában az a gyengéje, hogy az elméleti rész az erősebb, a gyakorlatban pedig a mindennapi munkát, a „hogyan csináljuk”-ot nem kapják meg a hallgatók. Nálunk ez megtörténhetne” – nyilatkozta Langmár Gergely sporttudományos és egészségügyi csoportvezető.

< vissza