14

Küldetésünk a magyar sportot szolgálni

2022. április 28, csütörtök 09:30 | Tudományos háttér

A Testnevelési Egyetem súlyemelő szakedző alapképzésének hallgatói látogattak el a Nemzeti Kézilabda Akadémiára kedden. A csoportot Gyurkovics Ferenc edzésmódszertani szakértő vezette körbe a létesítményekben, aki egyben a tanáruk is a TE-n. A betekintéssel az volt a célja, hogy bemutassa a NEKA fejlett, modern eszközparkját. A program kapcsán interjút is adott, ebben pedig azt nyilatkozta, küldetésének érzi, hogy a lehető legjobb tudása szerint szolgálja a magyar sportot és azon belül elsősorban intézményünket.

„A súlyemelő szakedző hallgatókat azért hoztam ide, hogy megmutassam nekik, milyen az, amikor a sportolókat világszínvonalon készítik fel. Súlyemelésben ez az infrastrukturális háttér alapvetően hiányzik, ezért a sportnak mindenképp arra szükséges törekedni, hogy ebbe az irányba haladjon. Nagyon fontosnak tartottam bemutatni a fiataloknak a NEKA-t. Ez egyfajta gondolatébresztőként szolgál, mindenkinek azt a mintát kellene követnie, ami itt van.”

Gyurkovics Ferenc komplex programmal készült a hallgatók számára:

„A lakófalut, a csarnokot, a Diagnosztikai Központot, illetve ezen belül a világszínvonalú eszközparkot mutattam meg a csoportnak.”

Az edzésmódszertani szakértő szerint a súlyemelő szakedző hallgatók idelátogatásával remélhetőleg egy hosszú távú misszió kezdődött meg.

„Ez az első alkalom, hogy súlyemelő csoport érkezett hozzánk, szívesen fogadnék többet is a jövőben. Azzal a kivételes lehetőséggel, infrastrukturális és szakmai adottsággal, amivel a NEKA rendelkezik, valamint minden energiánkkal, erőnkkel és hitünkkel a magyar sportot szolgáljuk, nekünk ez a küldetésünk” – mondta el honlapunknak Gyurkovics Ferenc, a NEKA edzésmódszertani szakértője.

< vissza