07

Lezárultak az utánpótlás bajnokságok

2021. április 30, péntek 13:59 | Utánpótlás

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottságának határozata szerint a 2020-2021. évi valamennyi utánpótlás versenysorozatát befejezetté nyilvánítják. A 2020-2021. évi versenynaptárban 2021. május 22. és június 30. napja között tornarendezési időszakot jelölnek meg, melynek részletszabályozását későbbi határozatában teszik közzé.

A határozat értelmében:

- Nem kerülnek megállapításra helyezések.

- A lejátszott mérkőzések nem kerülnek törlésre, azok a nyilvántartásokban elérhetők lesznek.

- A lejátszott mérkőzéseken történtek miatt kiszabott szankciók érvényben maradnak.

- Nincs sem feljutó, sem kieső, és nem szerzett automatikusan jogot a 2021-2022. évi utánpótlás bajnokságok I-II. osztályába egy sportszervezet sem.

A 2021-2022. évi utánpótlás bajnokságok I-II. osztályaiban indulókról a Szakmai és Versenybizottság által megbízott ad hoc Besoroló Bizottság dönt.

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai-és Versenybizottsága a 2020-2021. évi versenynaptárban 2021. május 22. és június 30. napja között tornarendezési időszakot jelöl meg, melynek részletszabályozását későbbi határozatában teszi közzé.

"A bajnokságok kényszerű felfüggesztése miatt nagyon sok mérkőzés elmaradt, sok csapat edzeni sem tudott, így a bajnokságok azonnali újraindítása szakmailag sem lenne indokolható, és a szükséges számú mérkőzés sem játszható már le a szezon végéig, több csapat nem is tudna újra kiállni a találkozókra. Sok csapat azonban edzeni, majd játszani szeretne, ezért számukra versenylehetőséget biztosítunk a tornák által, hamarosan ezek részletszabályozását is közzéteszi az MKSZ Szakmai- és Versenybizottsága - részletezte a döntés hátterét Rupp István, a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatója. 

forrás: mksz.hu

< vissza