03

Megvan a kilencedik győzelem

2023. november 09, csütörtök 19:30 | Utánpótlás

A fiú U18-as bajnokság 9. fordulójában a NEKA hazai pályán 33-18-ra nyert a Pécsi Sportiskola ellen, ezzel megőrizte hibátlan mérlegét és első helyét. A mérkőzés nehezen indult, a vendégek a 22. percben 9-8-ra vezettek, ezt követően azonban Lehőcz Zoltán játékosokat cserélt, rendeztük a sorokat, majd a mieink 11 gólt lőttek, míg ellenfelünk egyet sem.

U18 I. osztály-Nyugat – 9. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – PSN Pécsi Sportiskola 33–18 (15–9)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 50 néző

Vezette: Buchesz Dávid Máté, Czenki Márk

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Gulyás Sz., Konyicsák B. (kapusok) – Hulló Á. 7 (1), Rácz–Kovács K. 5, Peller B. 4, Császár Á. 3 (2), Kun B. 3, Boldog B. 2, Kollár B. 2 (1), Kovács B. 2, Szladovics B. 2, Tömöri D. 2, Vajda B. 1, Ambrus Z., Csengeri B., Hajzer D. –vezetőedző: Lehőcz Zoltán

PSN Pécsi Sportiskola: Márton B., Szabó D. (kapusok) – Kanizsai B. 5 (3), Szárszó Sz. 4, Kovács Z. 2, Solti S. 2, Tarnai D. 2, Karlóczy Á. 1, Kovács M. 1, Pandur M. 1, Kaáli Nagy H., Kaitz A., Őrlős B., Tasnádi Z. – vezetőedző: Tóth János

Az eredmény alakulása: 4.p.: 1–1; 8.p.: 5–1; 13.p.: 7–4; 18.p.: 7–8; 22.p.: 8–9; 40.p.: 19–9; 47.p.: 23–12; 52.p.: 25–15; 55.p.: 28–18

Hétméteresek: 5/4, illetve 3/3

Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: Vegyesek az érzéseim a mai mérkőzéssel kapcsolatban, az eredmény dicséretes, a játékunk minősége viszont erősen ingadozott. Sajnos az ellenfelünk nem a legerősebb keretével érkezett, így leginkább saját magunkkal küszködtünk. Természetesen örülök, hogy elértünk egy a korosztályhoz mérten relatív magas szintet, ugyanakkor úgy érzem, rengeteg tartalék lapul még a mélyben. Viszont meg kell érteni, hogy ezt a rejtett kincset sokszor magunknak kell a felszínre hozni a bányából.

JÁTÉKOS SZEMMEL

Hulló Ákos: A meccs elején megvoltak a helyzeteink, viszont nehezen tudtuk kihasználni őket. A Pécs szokatlan játékmódja is megnehezítette a dolgunkat, de szerencsére a második félidőben magunkhoz vettük az irányítást, és sikerült megnyernünk a mérkőzést! Gratulálok a csapatnak!

Rácz-Kovács Keve: A mérkőzés első félidejében a csapatunkat ingadozó teljesítmény jellemezte, és helyenként a megfelelő koncentráció is hiányzott. A félidő után összeszedtük magunkat, és higgadt játékkal és sok lerohanással végül nagy előnnyel nyertük meg a meccset. Gratulálok a csapatnak a két ponthoz.

Konyicsák Bence: A meccset lendületesen kezdtük, jó védekezéssel. Sajnos az elején a sok kimaradt helyzet miatt nem sikerült el lépni az ellenféltől, de az első félidőt második felében sikerült kijavítani ezt a hibánkat és sikerült az első félidő végére egy nagyobb gólkülönbséget kialakítani. A második félidőt jól kezdtük, jó támadással és magabiztos védekezéssel, amit sikerült megtartanunk és így magabiztos győzelmet aratnunk. Gratulálok a csapatnak és a persze Pécsnek is.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

< vissza