12

Mindenre felkészülnek

2020. július 02, csütörtök 18:31 | Utánpótlás

Balatonbogláron edzőtáborozik a korosztályos világbajnokságra készülő magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott. Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző és szakmai stábja bő kerettel, azaz 23 játékossal dolgozik július 1–18-ig a NEKA-n.

Még mindig sok a bizonytalanság a nemzetközi sporteseményekkel kapcsolatban, de a magyar U18-as kézilabda-válogatott tagjai elkezdték a munkát a Nemzeti Kézilabda Akadémián.

„A mai napig nem tudjuk, hogy megrendezik-e a szeptember 29-én kezdődő horvátországi ifjúsági vb-t, de mi úgy készülünk, hogy lesz világbajnokság. Ez az az időszak, amikor együtt tudunk dolgozni, hiszen később már minden játékos visszatér a saját egyesületéhez, ráadásul a program is olyan sűrű, hogy a világbajnokság előtt már nem lesz lehetőségünk közös edzőtáborozásra. Igyekszünk minden előírást betartani, valamennyi sportolót leteszteltünk, és viszonylag szűk környezetben mozgunk ezekben a napokban. A vírus miatt egy nagyon érdekes helyzet alakult ki, ehhez próbálunk a saját elképzelésünk szerint alkalmazkodni, természetesen egyeztetve a klubokkal is. A héten vegyes munkát végeznek a lányok, futás, erőnléti edzések, kondicionálás és technikai képzés szerepel a programban, jövő héttől pedig már taktikai gyakorlatok is lesznek” – nyilatkozta ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző.

Ahogy a szakember fogalmazott, a vírus miatti leállás és kényszerű pihenés sokaknak jót tett, a lányok elszántak, és fáradtság nélkül végzik az előírt feladatokat. A július 11-ig készülő keretben kilenc NEKA játékos szerepel, mellettük öt klubból érkeztek kézilabdázók.

A bő keret névsora:

Kukely Anna (Békéscsaba), Mlinkó Zsófia (NEKA), Juhász Gréta (NEKA), Bárdy Noémi (Váci NKSE), Koronczai Petra (NEKA), Vámos Míra (NEKA), Bánhidi Barbara (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győri ETO KC), Kajdon Blanka (NEKA), Woth Viktória (NEKA), Pödör Blanka (Szombathelyi KK és Akadémia), Kürthi Laura (Győri ETO KC), Zsigmond Panna (FTC Kézilabdasport Kft), Bukovszky Anna (Váci NKSE), Ballai Borbála (FTC Kézilabdasport Kft), Zsembery Viktória (FTC Kézilabdasport Kft), Lengyel Eszter (Győri ETO KC), Csekő Brigitta (Győri ETO KC), Világos Diána (Győri ETO KC), Vajer Blanka (NEKA), Ferenczi Diána (FTC Kézilabdasport Kft), Németh Zsuzsanna (Győri ETO KC) 

 

 

Galéria

< vissza