03

Montpellier-edzőtábor a NEKA-n

2022. szeptember 02, péntek 17:03 | Utánpótlás

A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Montpellier HB közötti együttműködés keretében hétfőtől péntekig Balatonbogláron edzőtáborozott a francia klub U20-as csapata. A programok összeállításakor igyekeztünk változatos és szakmailag elsőrangú feltételeket biztosítani, ezzel is viszonozva NB I-es csapatunk, a HSA NEKA augusztusi látogatását, amely ugyancsak minden igényt kielégítő volt.

Izgalmasan telt a francia Montpellier HB U20-as férfi csapatának edzőtábora a Nemzeti Kézilabda Akadémián. Az edzések és az erőnléti foglalkozások mellett edzőmérkőzések, felmérések és szabadidős programok színesítették a fárasztó menetrendet.

A fiatalokkal tartott a Montpellier akadémia vezetője, Jérôme Diaz is, aki szintén jó ismerősként tért vissza Balatonboglárra:

„Másodszor járok itt, a környezet gyönyörű, a feltételek lenyűgözőek, és ahogy látom, a játékosaink örülnek, hogy itt lehetnek. A magyarországi edzőtábor után vasárnap már kezdődik számunkra a bajnokság, így erre készülünk, sokat dolgozunk. Csatlakozott hozzánk Terjék Roland is, akit a NEKA-tól igazoltunk, az edzéseken nagyon tanulékony, sokat dolgozik és mindig figyel. Az akadémiával való együttműködésnek több előnye van, örültünk, hogy vendégül láthattuk az NB I-es csapatot, most pedig mi vagyunk itt, tapasztalatcsere és szakmai egyeztetések szempontjából előremutató a kapcsolat. Remélem, jövőre újra találkozunk.”

A NEKA növendéke, Terjék Roland három éves szerződést kötött a Montpellierrel, és bár tavaly novemberben járt kint próbajátékon, hivatalosan most csatlakozott a kerethez.

„A legizgalmasabb program ezen a héten az volt, amikor a csapattal és a stábbal elmentünk hajókázni a Balatonra, együtt lehettünk és ez hatott a közösségünkre. Természetesen furcsa volt, hogy most már nem NEKA-s szerelésben látogattam el a balatoni városba, de jó érzés volt újra találkozni a barátaimmal, ők és a légkör is hiányozni fognak. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Montpellier engem választott. A beilleszkedés először furcsa volt, nem nagyon nyitottunk egymás felé, de ahogy telnek a napok, egyre jobban megismerjük egymást. Pénteken utazunk vissza Franciaországba és vasárnap játsszuk az első bajnoki mérkőzést idegenben, erre készülünk. Remélem, a jövőben szintén lesz majd lehetőség a NEKA és a Montpellier közötti közös edzésre, mérkőzésekre.”

A Montpellier-nek az itt töltött napok alatt lehetősége nyílt kipróbálni az akadémia regenerációs helyiségében található Normatecet, a a CMJ és a Kinexon mérések segítségével teljes képet kaphattak állapotukról, teljesítményükről is. Emellett két barátságos mérkőzésen vehettek részt, először a NEKA ifjúsági csapata, majd a Hőgyészi SC ellen. A csapatépítő programok közül a wellness és a Balatoni hajózás volt a legnépszerűbb.

A NEKA férfi NB I-es játékosai a franciák utolsó itt töltött edzésén ajándékcsomagokkal búcsúztak vendégeinktől, akik pozitív élményekkel tértek haza és elismerően nyilatkoztak az itteni infrastruktúráról.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

 

< vissza