07

Motivált, jókedvű győriek az edzőtáborban

2020. június 29, hétfő 14:52 | Nemzetközi edzőközpont

A Győri Audi ETO KC felnőtt női kézilabdacsapata idén már harmadik alkalommal kezdi a következő szezonra való felkészülést Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémián. A Danyi Gábor által irányított felnőtt-, valamint az ifjúsági csapat játékosai egyaránt láthatóan remek hangulatban, izgatottan várták már az újrakezdést és a balatoni edzőtábort, melynek programjában a kikapcsolódás mellett természetesen az edzések és felmérések kapnak főszerepet.

A szombati érkezést követően vasárnap már a NEKA Sportcsarnokban tartott edzéseken vettek részt Kun Attila ifjúsági tanítványai, valamint az ötszörös Bajnokok Ligája győztes felnőttcsapat tagjai. Az új játékosok, Lukács Viktória és Silje Solberg is megilletődöttség nélkül gyakoroltak együtt társaikkal. Ahogy Danyi Gábor vezetőedző fogalmazott, a motiváltsággal nem volt probléma, sőt ennyi kihagyás, illetve labda és ütközés nélküli időszak után inkább vissza kellett fogni a lányokat egy-egy lövésnél vagy mozdulatnál.

„Nagyon várta már mindenki, hogy újra labdát foghasson a kezébe, vagy a társaival együtt gyakorolhasson, hiszen nehéz volt ez a külön, otthon töltött időszak. Balatonboglárra mindig szívesen térünk vissza, hiszen a nyugodt környezetben csak a kézilabdázásra kell koncentrálnunk, pár perc alatt minden elérhető közelségben van, ráadásul jó néha kiszakadni a megszokott ritmusból” – mondta el a kiváló szakember.

Az edzések mellett sportdiagnosztikai felmérések vártak a kézilabdázókra, a teszteket a győri erőnléti stáb végezte, a NEKA szakemberei a dinamometriás vizsgálatok elvégzéséért és kiértékeléséért voltak felelősek.

„A teszt során a térd hajlítása és feszítése közben vizsgáltuk a kinematikai és kinetikai változókat kontrollált körülmények között, több sebességen. A produkált eredmények alapján meghatározható a koncentrikus H/Q (hamstring-quadriceps) arány, illetve az oldalak közötti szimmetriaviszonyok, valamint meghatározzuk az esetlegesen szükséges fejlesztési irányokat” – foglalta össze a teszt lényegét Langmár Gergely, a NEKA sporttudományos munkatársa.

A Győri Audi ETO KC vasárnapig edzőtáborozik a Balaton partján, majd visszatér Győrbe, és ott folytatja a következő szezonra való felkészülést.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

< vissza