01

Nagyszerű bemutatkozás az NB I/B-ben

2020. szeptember 13, vasárnap 20:02 | Utánpótlás

Fiatal női csapatunk Dunaújvárosban kezdte meg szereplését az NB I/B-s bajnokságban, ahol 35-20-as győzelemmel rajtolt. A lányok közül többen életük első mérkőzését játszották ebben a versenysorozatban, de bátran küzdöttek és magabiztosan gyűjtötték be a két pontot.

Női NB I/B:

Dunaújvárosi KKA- NEKA 20-35 (8-17)

V: Gáspár,Vörös

NEKA: Németh K 1, Zaj (kapusok) - Csíkos 1, Nagy I.L., Szabó A. 7, Uhrin 2, Mlinkó, Horváth P. 3, Lakatos P. 2, Nagy II.L. 2, Babai 1, Bánhidi 2, Németh I. 3, Kovalcsik 6/4, Szabó Lili 1, Vártok 4

7m: 5/4, ill. 5/4                    

kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc

Eredmény alakulása: 4.p: 3-1, 9.p: 4-6, 13.p: 5-9, 24.p: 7-11, 29.p: 8-16, 37.p: 10-21, 44.p: 12-26, 55.p: 15-30 59.p: 18-34

Mestermérleg:

Dr. Woth Péter: „Mindenkinek gratulálok, különösen azoknak a játékosoknak, akik életük első NB I/B-s mérkőzését játszották!”

Játékos szemmel:

Szabó Anna: „Az első félidő elején pár percig fej-fej mellett haladt a két csapat, a védekezésünknek és a kapusok védéseinek köszönhetően lerohanás gólokat tudtunk szerezni. Az első félidő végére kialakult előnyt a második félidőben még növelni tudtuk.”

Kovalcsik Bianka: „Az elején kicsit szétszórtan kezdtük a mérkőzést, sok kihagyott ziccerünk volt. Kellett egy kis idő a csapatnak, amíg felvettük a mérkőzés ritmusát, szerencsére hamar belejöttünk és összeszedtük magunkat. Sikerült gyors gólokkal ellépni az ellenféltől, így a második félidőben már gyors és felszabadult játékot tudtunk mutatni. Örülök, hogy az első NB1/B-s meccsemen tudtam segíteni a csapatnak és győztünk. Gratula csajok!”

Csíkos Luca: „A meccs elején kicsit figyelmetlen volt a támadásunk, sok ziccert hagytunk ki és félhelyzetekből vállalkoztunk. Aztán egyre összeszedettebbek lettünk, egyre több gyors gólt tudtunk szerezni, amiben a jó kapusteljesítményünknek nagy szerepe volt. A védekezésünk egész meccsen összeállt, csak egy-két apró hibát ejtettünk, ezt hamar tudtunk kontrollálni. A félidőre már nagyobb gólelőnyre tettünk szert, amit a meccs végéig sikerült is megtartanunk. A második félidőben már a támadásunk és a védekezésünk is teljesen összeállt. Mindenki küzdött azért, hogy az első bajnoki NB1/B-s meccsünkön megszerezzük ezt a két pontot. Szép volt csajok! Hajrá NEKA!”

 

< vissza