06

Nagyszerű győzelmek az idénynyitón

2022. szeptember 04, vasárnap 21:20 | Utánpótlás

Igazi korosztályos rangadókkal kezdődött a férfi U20-as és U18-as bajnoki szezon, amelynek első fordulójában a NEKA csapatai nyertek a Csurgó ellen. Az ifjúsági párharc félidejében három góllal a somogyi rivális vezetett, de Kopornyik Zsolt tanítványai nagyszerű játékkal megfordították a találkozót, és a 14 gólt szerző Kovács Tamás vezérletével 31-29-re nyertek. A serdülő fiúk végig vezetve 36-17-es sikert arattak és fontos két ponttal kezdték a pontvadászatot.

Férfi U20-as bajnokság:

NEKA – Csurgói KK 31-29 (12-15)

NEKANEKA: Győri K., Radvánszki A. (kapusok), Kovács T. 14, Tokodi D. 4, Bali B. 3, Angebrandt Á. 1, Bodnár B. 4, Benain A. 2, Tóbiás A. 1, Nyéki I. 2, Szabó L., Kanyó B., Faluba F., Varga B., Pintér D., Viski Sz.  – vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Csurgó: Benkő, Fekete, Szöböllődi (kapusok) - Füstös G. 4, Füstös B. 2, Ormay S. 3, Horváth P. 3, Kurbély Á. 1, Nemes V. 2, Varga J. 1, Varga M. 12, Weisinger P. 1 - vezetőedző: Pavlovic Darko

Eredmény alakulása: 5.p: 2-2, 10.p: 4-4, 18.p 7-10, 26.p: 12-14, 33.p: 14-17, 42.p: 18-22,

52.p: 25-25, 57.p: 29-27, 60.p: 31-29.

MESTERMÉRLEG:

Kopornyik Zsolt: Nagyon kiélezett, fordulatos mérkőzést játszottunk a tavalyi országos döntőben szereplő Csurgóval. Az első negyedórában mentálisan fölénk kerekedtek, de sikerült ritmust váltanunk, és azokat a pontokat megtalálnunk, amik előre vitték a csapatunkat. Az eredmény hektikusan alakult, a második félidőben feljavuló védekezésünknek köszönhetően labdákat szereztünk, indításgólokat lőttünk, támadásban újítottunk és örülök, hogy a végjátékban megfordítottuk a meccset. Gratulálok az ellenfél kapusának, Fekete Árpinak, aki a mi kölcsönjátékosunk. Gratulálok a csapatomnak, koncepcióváltás után vagyunk, sok új játékosunk lett, így örülök, hogy már látszik az eddig elvégzett munka, sokat dolgozunk, fegyelmezettek a srácok. Nem leszünk elbizakodottak, dolgozunk tovább, több értékes emberünk van, remélem, ők ki tudnak teljesedni nálunk. Mindenkinek köszönöm, aki hozzátett vagy segített a felkészülésben, igazi csapatmunka volt.

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kovács Tamás: Az elején kicsit kicsit döcögősen kezdtük a meccset, így a Csurgó már a mérkőzés elején el tudott lépni tőlünk, ezt tudták is tartani a második félidő közepéig. Utána kicsit mentálisan jobban bírtuk, így meg tudtuk fordítani a meccset ezt pedig már kitartott a mérkőzés végéig. Gratulálok mind a két csapatnak.

Győri Nándor: Sokat készültünk az új szezon első meccsére, hiszen egyből egy rangadóval kezdtünk. Nem kezdtük rosszul a meccset, fej-fej mellett haladt a két csapat az első játékrész végéig, ahol azonban a Csurgó egy kis előnyre tett szert. A második félidőben nagyon összeállt a védekezés azonban támadásban voltak még hibáink, de szerencsére az utolsó húsz percben hatalmasat küzdve meg tudtuk fordítani a meccset és nagyon fontos két ponttal tudtuk kezdeni a szezont. Gratulálok az egész csapatnak és az ellenfélnek is.

Bali Bence: A mai mérkőzésre sokat készültünk, viszont ez sajnos nem mutatkozott meg az első félidőben. A szünet után is csak a 15. perctől sikerült játszani a megbeszélt taktikát, gratulálok a csapatnak, jót küzdöttünk.

Benain Alex: Sokat készültünk a szezon első meccsére, de az első félidőben mégsem tudtuk ezt kihasználni. Nagyon örülök neki, hogy a csapat így összeszedte magát a második félidőre és ezáltal megtudtuk fordítani a meccset. Gratulálok az egész csapatnak, és az ellenfélnek is.

Fiú U18-as bajnokság:

NEKA – Csurgói KK 36-17 (21–10)

NEKA: Széll R.,Vida R. (kapusok), Sikler K.1; Csanálosi R. 6; Brucker B. 4; Héjjas B. 1; Hajzer D. 1; Szabadi M. 2; Janowszky S. 5; Zakor Z.5; Rotter Zs. 3;, Juráskó M.; 4; Lendvai Sz. 4, Császár Á., Tömöri D., Tóbiás A. -vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Csurgói KK: Horváth P., Lábas Z. (kapusok), Bátorfi N. 3; Füstös M. 2; Harangozó Á. 2; Hauptman B. 2; Magyar B. 2; Medeg M. 1; Zóka M. 1; Varga J. 3 - vezetőedző: Baranyai Zsolt

Eredmény alakulása: 5.p: 4-2; 7.p: 4-4; 12.p: 7-4; 18.p: 12-6; 24.p: 17-8; 30.p: 21-10; 36.p: 24-11; 45.p: 28-14; 59.p: 36-17.

MESTERMÉRLEG:

Lehőcz Zoltán: Örülök, hogy magabiztos győzelemmel indítottuk a szezont. Elég rövid felkészülés van mögöttünk, ugyanakkor igyekeztünk minél több munkát ez idő alatt elvégezni. A támadójátékunk ehhez képest egész jól néz ki, a védelemben rengeteg problémánk van még, de a szezon során igyekszünk majd ezt orvosolni. Fontos, hogy mindenki szerepet kapott a mai napon és valamit mindenki hozzá is tudott tenni.Gratulálok a csapatnak és az ifiknek is.

JÁTÉKOS SZEMMEL:

Lendvai Szabolcs: A meccs eleje szorosabbra sikerült, de a kapusteljesítmény és a labdaszerzéseknek köszönhetően előnyt tudtunk kialakítani, amit növelni és tartani tudtunk a második félidőben. Gratulálok a csapatnak!

Janowszky Soma: A nyári felkészülés után az év első bajnoki meccsét játszottuk hazai környezetben. A mérkőzés jól indult, hamar nagyobb előnyt tudtunk szerezni, amit kisebb megingásokkal tartani is tudtunk. Bízom benne, hogy a csapat lendülete megmarad, és a hibákat kijavítva folytatódik a szezon. Gratulálok a csapatnak az első meccsen megszerzett két ponthoz.

Széll Roland: Először is gratulálok a csapatnak az első győzelemhez! Voltak jó megmozdulásaink mind támadásban mind védekezésben az első félidőben. A második félidőben nem volt már akkora az iram, és többgólos előnyünket megtartva nyertünk.

Galéria

< vissza