31

Nálunk jártak a TE hallgatói

2021. augusztus 25, szerda 14:39 | Oktatás, képzés

A Testnevelési Egyetem végzős, kézilabda-szakedző szakon tanuló hallgatói látogattak el szerdán a NEKA-ra. A szakdolgozatíráshoz készülő fiatalok ihletet, ismereteket és tapasztalatokat szerezni érkeztek meg intézményünkbe, ahol rendkívül összetett programokon vehettek részt.

A diákok legelőször a NEKA Sportcsarnokba látogattak el, ahol megtekinthettek egy izgalmas edzést, amelyen a NEKA egyik lánycsapata és a BVSC mérte össze erejét. Ezután Hajdu János sportszakmai vezető tartott nekik előadást a kiválasztásról és az itteni utánpótlásképzési rendszerről.

A hallgatók a lakófaluba is ellátogattak, ahol Langmár Gergely sporttudományos és egészségügyi csoportvezető mutatta meg nekik a rehabilitációs részleget, illetve a különféle eszközöket, amelyeket ottani szakembereink használnak munkájuk során. Gergely előadásában hangsúlyozta, hogy a NEKA mindig a lehető legmodernebb gépekkel és módszerekkel igyekszik dolgozni.

A hallgatók testközelből vizsgálhatták meg az G épület eszközeit, többek között a dinamométert és az antigravitációs futópadot. Miután ezeket alaposan szemügyre vették, Gergely a gyógytornászok munkaterületét is megmutatta nekik. A hallgatók a szakembereket épp gyakorlat közben láthatták, amelynek keretében egy-egy sportoló rehabilitációját végezték.

A G épületben tartott előadást és körbevezetést beszélgetés követte. A diákok nagyon aktívak és kíváncsiak voltak, több géppel, módszerrel kapcsolatban is kikérdezték sporttudományos és egészségügyi csoportvezetőnket.

< vissza