02

NEKA-játékosok a válogatott edzőtáborokban

2020. szeptember 28, hétfő 19:31 | Utánpótlás

A héten a válogatott edzőtáboroké a főszerep, négy szövetségi kapitány négy helyszínen dolgozik a keretekkel, melyekbe összesen huszonkilenc NEKA-játékos kapott meghívást. Balatonbogláron a Nemzeti Kézilabda Akadémia lesz a helyszíne a leány serdülő, illetve a férfi ifjúsági nemzeti csapat összetartásának, a férfi juniorok Budaörsön, míg a serdülő fiúk Szegeden készülnek a soron következő feladatokra.

Bohus Beáta szövetségi edző leány serdülőválogatott keretében ezúttal összesen tizenkét NEKA-játékos szerepel. Ágoston Lilla, Csata Panna, Csíkos Luca, Juhász Kata, Kovalcsik Bianka, Lakatos Réka, Molnár Dorottya, Szabó Anna, Szabó Lili, Varga Emília, Vártok Tamara és Zaj Klára a szeptember 28-tól október 2-ig tartó edzőtáborban gyakorolhat együtt társaikkal.

Kopornyik Zsolt szövetségi edző Szegeden dolgozik együtt a fiú serdülőválogatott keret tagjaival, akik között Fekete Árpád, Kathi Sándor, Kovács Tamás, Kun Dániel András, Leiter Nándor, Molnár Robin és Viski Szabolcs képviseli akadémiánkat, a szakmai stáb tagja terapeutaként Polgár László is. Az egyhetes gyakorlás során végre újra együtt edzhetnek az egymással hosszú idő után találkozó játékosok.

Október 1-jén kezdi el a munkát a Sótonyi László által irányított férfi juniorválogatott Budaörsön, ahol a NEKA-játékosok közül Bendicsek Ákos, Dely Márton és Kovács Gergő mellett a Veszprémi KKFT-nél kölcsönben játszó Tóth Péter is bizonyíthat. A nemzeti csapat a jelenlegi program szerint januárban a horvátországi Eb-n, nyáron pedig a hazai rendezésű világbajnokságon szerepel.

A férfi ifjúsági válogatott Kárpáti Krisztián szövetségi edző vezetésével Balatonbogláron kezdi el a munkát október 1-jén. A Nemzeti Kézilabda Akadémia növendékei közül Bodócs Marcell, Papp Bertalan, Papp Tamás, Radvánszki Zsolt, Takács Ákos és Temesvári Gábor lesz tagja a vasárnapig edzőtáborozó keretnek.

 

 

< vissza