27

NEKA szakmai nap: sérülések az orvos szemével

2019. november 02, szombat 14:34 | Rehabilitáció

Több mint 150 szakember jelezte részvételi szándékát az első nyílt szakmai napra, melyet a Nemzeti Kézilabda Akadémia rendez november 11-én, Balatonbogláron.

A színvonalas programban a NEKA edzői és szakemberei tartanak bemutató edzéseket, illetve előadásokat. A záró prezentációban dr. Lohner Balázs a kézilabdázók sérüléseit mutatja be az orvos szemével.

 

Dr. Lohner Balázs a NEKA mellett az Országos Sportegészségügyi Intézet Sportsebészeti Osztályán dolgozik és a magyar női kézilabda-válogatott keretorvosa, így napi szinten találkozik a sérült sportolókkal.

„Az előadásom központi témái a kézilabdasportban gyakran előforduló keresztszalag-sérülések lesznek. Azt látni kell, hogy az utóbbi időben emelkedik a súlyos sérülések száma, ez több tényezőn múlik. Igyekszem végigvenni az okokat, többek között rámutatni a játékosok – a sűrű bajnoki és kupaprogram miatt jellemző – túlterheltségére. Emellett a prevenciót, a megelőzés fontosságát próbálom előtérbe helyezni, illetve azt, hogy a sérülések vagy esetleges műtétek után mire kell odafigyelni sportolóknak és szakembereknek egyaránt” – mondta el dr. Lohner Balázs.

< vissza