16

Nyertek az alapszakasz-első serdülő fiúk

2022. május 11, szerda 22:18 | Utánpótlás

A NEKA fiú serdülőcsapata esélyeshez méltó játékkal 38-24-re nyert a Budapesti Elektromos vendégeként, így két fordulóval az alapszakasz vége előtt eldőlt, hogy az első helyen jut be az országos döntőbe. Lehőcz Zoltán együttese a szünetben öt góllal vezetett, végül növelte előnyét és magabiztosan gyűjtötte be a két pontot. magabiztosan A sérülése miatt több mint három hónapot kihagyó Brucker Balázs ezen a meccsen tért vissza és két góllal vette ki a részét a sikerből.

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 24. forduló

Budapesti Elektromos SE – Nemzeti Kézilabda Akadémia 24–38 (12–17)

Budapest, Budapesti Honvéd Kézilabda Csarnok, zárt kapuk mögött

Vezette: ifj. Babity István, Kaposi Máté Gergely

Budapesti Elektromos SE: Machács B., Nagy R. (kapusok) – Forgács B. 6, Matthaeidesz D. 5 (3), Kovács Zs. 4, Pap M. 3, Mravik A. 2, Turbucz–Csengei Cs. 2, Kamarási B. 1, Máté B. 1, Aradi M., Diósi M., Lakatos J., Lövey K. – vezetőedző: Dobrovits Béla

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Csányi P., Győri N., Széll R. (kapusok) – Deák Á. 9 (3), Lendvai Sz. 5, Csanálosi R. 4, Janowszky S. 4 (1), Juráskó M. 4, Beregi M. 2, Bodnár Bálint 2, Brucker B. 2, Sikler K. 2, Tóbiás A. 2, Szabó L. 1, Varga B. 1, Tömöri D. – vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Az eredmény alakulása:

5.p.: 2–2; 11.p.: 4–8; 14.p.: 7–9; 19.p.: 10–11; 27.p.: 12–14; 32.p.: 12–19; 43.p.: 17–25; 46.p.: 19–28; 50.p.: 24–32

Hétméteresek: 7/3, illetve 5/4

Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc

Piros lap: Tömöri Dávid (Nemzeti Kézilabda Akadémia – 59.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: Nehezebb meccs volt, mint amit az eredmény mutat, hiszen egy kellemetlen stílusú, szívós ellenféllel játszottunk. Összességében felemás teljesítményt nyújtottunk, helyenként jobban, máskor pedig sok hibával kézilabdáztunk. Ettől függetlenül gratulálok a srácoknak, megérdemelten zárják az alapszakaszt a tabella élén.

JÁTÉKOS SZEMMEL

Brucker Balázs: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben volt egy kis hullám, de nagy élvezettel játszottunk. Gratulálok a csapnak!

Deák Ádám: A meccset jó iramban kezdtük el. Ült minden taktikai elem, amiket szoktunk játszani, védekezésben voltak némi hibák, de támadásban tudtuk kompenzálni azokat, így félidőre egy kisebb-nagyobb előnnyel mentünk. A második félidőben nyugodtabban tudtunk belemenni és végül megnyertük a meccset. Gratulálok a csapatnak!

Jurasko Márk: Nagyon jól álltunk bele a mai mérkőzésbe, megvolt a hangulat és a kellő motiváció is ehhez. Az elején nehezen indult be a védelem, de a támadásunk végig tökéletesen működött, így megszereztük a kellő előnyt, amit tartottunk és a második félidőben növelni is tudtunk. Gratulálok a csapatnak!

fotó: Farkas Anita

< vissza