27

Olimpiai érmes gyorskorcsolyázó a NEKA-n

2019. október 31, csütörtök 19:55 | Rehabilitáció

Krueger John-Henry, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagja, szeptember végi térdműtétjét követően a Nemzeti Kézilabda Akadémián végzi rehabilitációját. A huszonnégy éves sportoló a 2018-as téli olimpián amerikai színekben szerzett ezüstérmet 1000 méteren, de 2018 októberétől magyar színekben versenyez.

A tehetséges élsportoló a szeptemberi országos bajnokságon szárkapocscsont-sérülést szenvedett, az operáció után pedig néhány hétig a NEKA kiválóan felszerelt rehabilitációs központjában készül a visszatérésre.

A rendkívül szimpatikus és profi hozzáállású versenyző egy hét elteltével elégedetten nyilatkozott a rehabilitáció menetéről:

„A NEKA szakmai stábja és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség is mindent megtesz, hogy tökéletes körülmények között végezhessem a rehabilitációmat. Sokan segítenek nekem, itt Balatonbogláron minden feltétel adott, így nekem tényleg csak a térdemre és a gyógyulásomra kell figyelnem. Pályafutásom során ez volt az első operációm, még nem voltam ilyen helyzetben. Az itteni kiváló szakemberektől nem csak a sérülés utáni folyamatokról tanulok sokat, de a testem működéséről is. Meglepő volt számomra, milyen kemény munkát jelent a gyógytorna, de természetesen élsportolóként motivált vagyok és mindent megteszek azért, hogy minél hamarabb visszatérhessek a pályára” – mesélt tapasztalatairól a Ferencváros versenyzője, Krueger John-Henry.

Az élsportoló elszántságával kapcsolatban Kele Kristóf gyógytornász is csak pozitívumokat tudott elmondani.

„Johnnal nagyon könnyű a munka, pontosan tudja, hogy minden az ő érdekében történik, és igazi élsportolóhoz méltó hozzáállással és alázattal végzi a feladatokat. Naponta több alkalommal dolgozunk együtt, ami magában foglal egyéni gyógytorna, valamint subaqualis foglalkozást is. A rehabilitáció ezen szakaszában megpróbáljuk minimalizálni az izomtömeg-veszteséget mindkét alsó végtagon, valamint a teljes mozgáspálya visszaállításra törekszünk. Továbbá a járásképének normalizálására fektetünk nagy hangsúlyt, amely mint alapvető emberi mozgásforma, nélkülözhetetlen a rehabilitációban a további előrelépéshez. Ezen túl az aerob állóképesség megtartása kap még fontos szerepet a munkánk során” – foglalta össze a rehabilitáció eddigi menetét és a jövőbeli feladatokat Kele Kristóf.

A NEKA szakemberei természetesen folyamatosan egyeztetnek Krueger John-Henry orvosával a rehabilitáció menetéről. A felépülés remekül halad, de azt még korai lenne megmondani, hogy a kiváló versenyző szerepelhet-e a januárban Debrecenben rendezendő Európa-bajnokságon.

< vissza