14

Olimpiai felkészülés a NEKA-n

2021. május 20, csütörtök 18:56 | Nemzetközi edzőközpont

A tokiói olimpiai játékokra készülő magyar férfi kardválogatott a héten Balatonbogláron edzőtáborozik a Nemzeti Kézilabda Akadémián. A NEKA Sportcsarnok egyik pályája komplett vívóteremmé alakult át, így a Decsi András szövetségi kapitány által irányított keret tagjai ideális körülmények között gyakorolhattak, kiszakadva kicsit a megszokott fővárosi környezetből.

A vívósport szép hagyományainak és a korábbi ötkarikás sikereknek köszönhetően Tokióban is nagy reményeket fűz mindenki a magyar kardozók szerepléséhez. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád alkotta olimpiai keret számára ez kellemes teher, hiszen ahogy Decsi András szövetségi kapitány fogalmazott, a versenyzők önmagukkal szemben vannak elvárásaik, aminek szeretnének megfelelni.

„Tulajdonképpen befordultunk a célegyenesbe. Május elején kezdtük el a felkészülést, az első napokban a ráhangolódáson volt a hangsúly, majd belevágtunk a munkába és ezen a boglári héten már egyértelműen a vívómunka dominál. Nagyszerű helyszínt sikerült választanunk, a fiúk is elégedettek, hiszen a feltételek adottak a nyugodt munkához, ráadásul a környezetváltozás is megtöri az edzések monotonitását.” – nyilatkozta Decsi András szövetségi kapitány.

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron beszélt az olimpiai esélyekről és saját céljairól is.

„Az olimpia mindig arról szól - arról is szól - hogy ki tudja a külső körülményeket kizárni. Tízezer sportoló egy helyen összezárva készül a versenyre, rengetegen követnek a helyszínen vagy a tévén keresztül, számos interjút adunk, ráadásul ehhez jön a Covid-járvány miatti helyzet, nem egyszerű, de ezzel meg kell birkóznunk. én ott csak a saját versenyemre koncentrálok, és az a cél, hogy a lehető legjobb állapotban legyek, amikor a pástra lépek. Megvannak a céljaink, szeretnék Tokióban fókuszáltan, tudatosan vívni, ugyanakkor tudom azt, hogy érem nélkül már nem lennék elégedett sem egyéniben, sem a csapatversenyben” – nyilatkozta elvárásairól Szilágyi Áron.

A férfi kardválogatott szombatig edzőtáborozik Balatonbogláron, majd a női vívók érkeznek és ugyancsak a NEKA-n készülnek néhány napig.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

 

 

Galéria

< vissza