03

ORV-re készül a serdülő-válogatott

2021. február 16, kedd 15:20 | Utánpótlás

Vasárnaptól hétfőig tartó edzőtáborban vettek részt a magyar fiú serdülőválogatott tagjai Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémián. Kopornyik Zsolt szövetségi edző ezúttal 22 játékossal – köztük hét NEKA-s kézilabdázóval – dolgozott együtt, a keret a márciusban Siófokon megrendezendő ORV-tornára gyakorolt közösen.

„Eredetileg is terveztünk egy négynapos válogatott összetartást, de a klubokkal egyeztetve ezúttal másfél napig dolgozott együtt a 22 fős keret. Az idő rövidsége miatt nem a terhelésen volt a hangsúly, ez alapvetően olyan taktikai edzőtábor volt, ahol az volt a cél, hogy átismételjük az elméleti alapokat, amiket tudunk. A márciusi Olimpiai Reménységek Versenye előtt két hónapig nem találkozunk egymással, és ezek a fiúk túl fiatalok ahhoz, hogy ilyen hosszú idő után is tudják alkalmazni a játékelemeket” – beszélt az összetartás feladatairól Kopornyik Zsolt szövetségi edző.

A keretbe ezúttal Angebrandt Ákos, Kathi Sándor, Kranjec Barnabás, Kun Dániel András, Leiter Nándor, Molnár Robin és Radvánszki Attila kapott meghívást.

< vissza