07

Pótszalagavató a NEKA-n

2022. február 26, szombat 09:50 | Oktatás, képzés

Néhány lelkes munkatársnak köszönhetően egy rendhagyó Mathiaszos miniszalagavatót tartottunk a NEKA-n, így azok a gyerekek is átélhették az ünnepi eseményeket, akik a covid miatt az iskolai szalagavatóról lemaradtak. Balog Krisztián, a Mathiász János Technikum és Gimnázium igazgatója, valamint Sikler Gyula, kollégiumi intézményvezető köszöntői igazán személyesek és szívhez szólóak voltak, az emlékeket felelevenítő mondatok hallatán többen is meghatódtak.

 Vargáné Hidvéghy Édua tanárnő, a gyerekek osztályfőnöke ezen az estén is feltűzte a szalagokat a végzősök – Csengeri Hunor, Kanyó Botond, Vártok Tamara, Damjan Jajic, Nyéki István, Horváth Petra, Buri Attila, Kecskés Levente, Kurmai Panna, Kosztoványi András és Tárnoki Márkó- ruhájára, így mind a 11-en büszkén viselhetik mostantól a négy boglári évre emlékeztető jelképet.

Az est egyik fénypontja a tánc volt, melyet nyolc pár adott elő gyönyörű ruhában. A lányok és fiúk Kiss Gabriella betanítása mellett lelkesen gyakoroltak minden szabadidejükben, és sokat készültek arra, hogy igazán emlékezetessé tegyék a középiskolai életük egyik legmeghatározóbb eseményét. Köszönet jár valamennyi szervezőnek, illetve a NEKA munkatársainak, akik részt vettek a szervezésben, illetve segítséget nyújtottak a ruhakölcsönzés költségeihez.

A rendezvény után svédasztalos vacsora várta a gyerekeket, és természetesen rengeteg fotó készült, ami évek múlva is a résztvevők eszébe juttatja ezt a napot.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

Galéria

< vissza