02

Profi segítség a gyakornokoknak

2022. augusztus 11, csütörtök 14:24 | Oktatás, képzés

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, idén is nyári szakmai gyakorlatot hirdettek gyógytornászaink a NEKA-n. Ez a pár nap kiváló lehetőséget nyújt az egyetemistáknak, hogy a felsőoktatásban tanult elméleti alapokat a gyakorlatban is hasznosíthassák, illetve új ismereteket szerezzenek. Ebben az évben egy tapolcai és egy zalaszentgróti gyógytornász hallgató tölti gyakorlatát az akadémián.

Pupos Lili és Lampert Bálint – akik mindketten a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán tanulnak – úgy érzik, sok hasznos tapasztalattal és tudással gazdagodnak a NEKA-n, vezető gyógytornászunk, Békési-Szalay Bernadett pedig mindenben segíti, koordinálja őket.

Pupos Lili a diploma után is sportolókkal szeretne foglalkozni, szívéhez ráadásul különösen közel áll a kézilabda:

„A mozgás mindig is nagyon fontos részt foglalt el az életemben, a mai napig kézilabdázom. A sportrehabilitációban képzelem el magam a jövőben, de  ahhoz a területhez sok tapasztalat kell. Ami ezen kívül még érdekel, az a kórházi traumatológia. Itt, a NEKA-n ideális a közös munka, Betti és a kollégái minden tudást át szeretnének adni nekünk.”

Lampert Bálint gyógytornász hallgató szintén nagyon pozitívan éli meg az akadémián töltött napokat:

„A NEKA-n mindenki segítőkész, még a játékosok is kedvesen fogadtak bennünket. A stáb nagyon profi, eszméletlenül jó a felszerelés és maga a környezet, itt mindenki jókedvű. Mindent megkapunk, amire szükségünk van.”

A szakmai program egy tavaly itt gyakorlatozó gyógytornásznak ráadásul a tudás mellett más pluszt is adott, Kracz Igor idén ugyanis bekerült a NEKA gyógytornászi stábjába. Ez szintén azt bizonyítja, hogy mindig motivált, tehetséges hallgatók vesznek részt a gyakornoki programban:   

„Az idei gyakorlattal ismét pozitív a tapasztalatunk, lelkes hallgatókat sikerült találnunk, akik motiváltan, jó hozzáállással végzik a feladatokat. Az itteni munka során sportolókkal dolgozhatnak együtt és átláthatják az akadémiai rendszert” – nyilatkozta Békési-Szalay Bernadett vezető gyógytornász.

< vissza