12

Ráhangolódás a bajnoki felkészülésre

2020. június 30, kedd 11:39 | Utánpótlás

Ezen a héten együtt készülnek az NB I-es és az NB I/B-s keret tagjai, az ifjúsági válogatott játékosok ugyanakkor edzőtáboruk miatt hiányoznak a csapatból. A Szent István SE két játékosa, Gercsó Nóra és Monori Orsolya viszont már csatlakozott a lányokhoz, és tapasztalatukkal, rutinjukkal sokat segíthetnek majd az élvonalbeli szerepléskor.

Ifj. Kiss Szilárd és dr. Woth Péter, valamint Szücs Martin erőnléti és Bartalos Béla kapusedző hétfőtől dolgozik együtt azokkal a játékosokkal, akik a következő szezonban az NB I-es, illetve az NB I/B-s keret tagjai lehetnek. A programban minden második napon délelőtt futás és kondiedzés szerepel, délután pedig labdás edzések következnek.

„Most kicsit több képzés van, és olyan dolgokkal tudunk foglalkozni, amelyekre a bajnokság közben nem nagyon jutna idő. Ez tulajdonképpen egy kicsit ráhangolódás arra, hogy július 20-tól jó állapotban kezdhessük el az igazi felkészülést. Természetesen igyekszünk elővigyázatosak lenni, a fokozatosságot továbbra is betartani. Vannak játékosaink, akik sérülés után térnek vissza, rájuk is figyelni kell, de például Monori Orsi, aki már itt van velünk, és ismerkedik mindennel, március óta gyakorlatilag nem edzett. Próbáljuk azonos szintre hozni a kézilabdázókat, amennyire lehet” – foglalta össze a hét tervezett menetrendjét dr. Woth Péter.

A SZISE két játékosa, Gercsó Nóra és Monori Orsolya szerződést hosszabbított, így a bajnokságban indított csapatban szerepelnek, és a tapasztalatuk nagy előnyt jelenthet majd.

 

„Nagyon jó volt az első edzés, főleg nekem, hiszen régen volt olyan edzésem, ami nem csak a futásról szólt. Alig vártam már, hogy kiszabaduljak a négy fal közül. Örülök az együttműködésnek, őszintén remélem, hogy összerázódik a csapat a bajnoki rajtig. Remélem, azzal a pár év plusz tapasztalatommal tudom majd segíteni csapattársaimat. Nehéz meccseink lesznek, nem mindig fogunk győzelemmel lejönni a pályáról, és miután a fiatalok sok bajnoki címet nyertek, vagy legalábbis közel voltak az első helyhez, ehhez hozzá kell szokniuk” – nyilatkozta Monori Orsi, aki régi-új ismerősként tért vissza Balatonboglárra, hiszen 2015-ben egy éven át a NEKA játékosa volt.

„Nagyon jó volt végre a lányokkal edzeni, mindenki nagyon kedves és úgy érzem, egy nagyon jó közösségbe csöppentem bele. Bizakodó és lelkes vagyok és szerintem a többiek is,  abban próbálok majd nekik segíteni, hogy az esetleges vereségeknél egy percre se veszítsük el a lelkesedésünket. Természetesen a mezőnyt is jól ismerem és igyekszem mindent átadni, amit tavaly és az előtte lévő években tanultam” – beszélt a jelenről és a jövőről a kapus Gercsó Nóra.

Az NB I-es csapat július 20-án kezdi el a felkészülést a 2020/2021-es bajnoki szezonra.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

 

 

< vissza