27

Rajt a Csurgó ellen

2022. szeptember 02, péntek 18:09 | Utánpótlás

Hazai pályán kezd a HSA NEKA csapata a K&H férfi kézilabda ligában, ahol szeptember 3-án a Csurgót fogadja 19 órától. A tavalyi szezonban az ősz egyik legnagyobb bravúrját a somogyiak ellen értük el, miután hatgólos győzelmet arattunk, ezúttal viszont sokkal nehezebb dolgunk lesz, hiszen ellenfelünk a tavalyi szezont feledtetve, mindent megtesz a jobb eredmény eléréséért.

Ellenfelünk a tavalyi szezonban 23 ponttal a 9. helyen zárt, aminél idén jobb eredményben bízik mindenki Csurgón. A 2021/22-es idényben a NEKA az egyik legváratlanabb győzelmét a jó erőkből álló somogyi rivális ellen aratta hazai pályán, a 29-23-as siker hatalmas lendületet adott fiataljainknak, és önbizalmat meríthettek belőle. Akkor még Bogláron játszott Szeitl László, aki szezon közben igazolt Csurgóra sérült testvérét pótolva, a beálló szombaton is az ellenfél csapatát erősíti majd. Az átlövő, Gábor Marcell is korábbi akadémistaként tér vissza a Balaton-partra.

A Sótonyi László által irányított csapat újoncként 12. lett és kiharcolta a bentmaradást, idén a második szezonban már lehet bízni a tavaly megszerzett rutinban. A HSA NEKA filozófiája továbbra sem változott: kizárólag magyar fiatalokra építve helyt állni és az élvonalban megfelelő játéklehetőséget adva, erősebb, rutinosabb ellenfelekkel szemben helyt állva, a tehetségek fejlődését biztosítani. A játékoskeret átlagéletkora 20,8 év (tavaly 20,4 év volt), ami az első osztályú mezőnyben a legalacsonyabb.

A HSA NEKA 20 fős keretében tizenegy saját nevelésű játékos - Bodócs Marcell, Dely Márton, Kovács Gergő, Krakovszki Bence, Krakovszki Zsolt, Papp Tamás, Tárnoki Márk, Temesvári Gábor és az akadémia utánpótláscsapatától felkerült jobbszélső, Csengeri Hunor, valamint két beállós, Bali Bence és Viski Szabolcs szerepel. A tavalyi újonc csapatból Draskovics Gellért, Fekete Dániel, Palasics Kristóf és Sisa Erhard továbbra is a HSA NEKA színeiben játszik, míg a sérüléséből felépült Bajus Brunó idén immár tétmeccsen is bemutatkozhat majd a boglári együttesben.

Kilenc új játékos csatlakozott Sótonyi László alakulatához: a kapus Deményi Xavér, az irányító Ács Péter, Dobi Bence és Sztraka Dániel, a jobbszélső Szilágyi Benjámin, a beálló Karai Miklós és a már fent említett saját nevelésű Csengeri Hunor, Bali Bence, valamint Viski Szabolcs.

A 2021/2022-es szezon házi gólkirálya az irányító Kovács Gergő volt, aki 19 mérkőzésen 113 gólt szerzett, és csak az áprilisban elszenvedett térdsérülése akadályozta meg abban, hogy az utolsó hat mérkőzésen is pályára lépjen. A jelenleg a rehabilitációját végző játékos remélhetőleg minél hamarabb visszatérhet a csapathoz.

Sótonyi László vezetőedző: Idén is a bentmaradást határoztuk meg célként, ugyanakkor szeretném látni, hogy az elmúlt szezon rutinjával és tapasztalatával sok területen előre léptünk. A Montpellier-ben tartott edzőtáborban sokat dolgoztak a játékosok, kiemelkedő ellenfelekkel játszottunk, bízom benne, hogy ebből is rengeteget profitálhatunk. A keretbe új fiatalok érkeztek, akik közül többen a juniorválogatottban már bizonyítottak, velük erősödve vennénk fel a versenyt a riválisokkal. Egyre több klubnál látják már, hogy mi nem idekötni szeretnénk a fiatalokat, hanem egy-két évig képezzük őket, majd megerősödve, rutint szerezve visszatérnek az egyesületükhöz.

Online jegyvásárlás: http://%20https//tickets.funcode.hu/event/neka-szept-3-d

< vissza