07

Régi-új játékosok az NB I-es csapatnál

2022. június 19, vasárnap 15:03 | Utánpótlás

A K&H férfi kézilabda ligában második évét kezdi el ősztől a HSA NEKA együttese, amelynek keretében két ismerős játékos bizonyíthat majd. Draskovics Gellért, aki az előző idényben kölcsönben érkezett hozzánk, majd a bajnokság vége előtt visszatért Balatonfüredre, most Sótonyi László csapatával kezdi el a felkészülést és a tervek szerint kölcsönjátékosként a teljes szezonban számíthatunk rá. Kapusunk, Palasics Kristóf kölcsönszerződését a veszprémiekkel való jó együttműködésnek köszönhetően egy újabb évvel meghosszabbítjuk, így a juniorválogatott hálóőr is tagja lesz a 2022/2023-as keretnek.

Draskovics Gellért átlövőként játszott a NEKA csapatában, az NB I-ben 10 mérkőzésen 23 gólt lőtt, míg a Magyar Kupában, illetve a Ligakupában összesen 27-szer volt eredményes. A 22 éves játékos tehát nem ismeretlen közegbe érkezik, a csapat tagjait és a játékrendszert is jól ismeri.

Palasics Kristóf 27 találkozón védte a NEKA kapuját, jelenleg a magyar juniorválogatottal készül a portugáliai Európa-bajnokságra, de a nyári felkészülést már Balatonbogláron kezdi el a csapattal. Az akadémiák közötti kiváló munkakapcsolat révén a tehetséges kapus újabb egy évig megfelelő játéklehetőséget kap az élvonalban, ami a fejlődése szempontjából fontos.

< vissza