01

Sokáig tartottuk a lépést

2020. szeptember 09, szerda 20:24 | Utánpótlás

A Boglári Akadémia-SZISE csapata végig tartotta a lépést az Érddel a női NB I-es bajnokság második fordulójában, de miután a mérkőzés utolsó 4 gólját a hazaiak szerezték, végül 35-28-ra megnyerték a találkozót. A mieink a 11 gólos Farkas Johanna vezérletével hatvan percen át küzdöttek, és egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet. A 28 dobott gól önmagáért beszél, és ahogy ifj. Kiss Szilárd vezetőedző a meccs után nyilatkozta: az elsődleges cél a játékosok fejlődése.

A mérkőzés kezdetén, a hetedik percben még 4-4 volt az állás, majd 10-6-ra ellépett az ellenfél. Ifj. Kiss Szilárd időt kért, rendeztük a sorokat, Kukucska, Faragó és Farkas találatával pedig egy gólra feljöttünk. A szünetig 2-3 gólnál jobban nem tudott elhúzni az Érd, így 17-14-es hazai vezetésnél fordultak a csapatok.

A folytatásban sem hagyták a boglári lányok, hogy nagyobb különbség alakuljon ki, rendre volt valaki, aki betalált a kapuba és lendített egyet a csapaton. A hétméteresek értékesítése sajnos nem ment ezen a napon, hiszen 6 kihagyott büntető állt az együttes neve mellett. A találkozó 51. percében mindössze kétgólos volt a hátrányunk, a végjátékban viszont a rutin érvényesült, és miután az utolsó négy gólt az Érd szerezte, kialakult a 35-28-as végeredmény.

Az érdieknél Walfish Mercédesz 13, míg a korábbi NEKA-játékos Szabó Kitti 10 gólt szerzett, őket ezúttal nem tudtuk megállítani. A mieink legeredményesebb játékosa Farkas Johanna volt 11 találattal. A lányokat csak dicséret illeti, és mindenki emelt fővel térhet haza. Az Érd vezetőedzője, Horváth Roland is elismerően beszélt az akadémistákról, és hozzátette: biztos abban, hogy több csapat is elvérzik majd a fiatalokkal szemben.

Női K&H kézilabda liga, 2. forduló:

ÉRD – Boglári Akadémia-SZISE 35-28 (17-14)

Érd, játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy Zoltán

ÉRD: Paróczy 3, Csáki, Walfisch 13, Szabó K. 10, Horváth D., Mód 2, Mézes 3, Győrffy, Király 3, Kóka, Sztankovics 1, Landi, Kovács B., Györkös, Abilda – vezetőedző: Horváth Roland

Boglári Akadémia-SZISE: Gercsó Nóra, Magera Noémi, Vajer Blanka, Horváth Nikolett, Kajdon Blanka 1, Takó Viktória 1, FARKAS JOHANNA 11 (6), Faragó Luca 1, VÁMOS MÍRA 4, Mlinkó Zsófia, Monori Orsolya 4, Juhász Gréta, Kukucska Viktória 3, Kocsis Bettina, Bánhidi Barbara, Woth Viktória 3 – vezetőedző: ifj. Kiss Szilárd

Hétméteresek: 8/7, illetve 12/6

Kiállítások: 8, illetve 10 perc

Az eredmény alakulása: 7. p.: 4-4, 14. p.: 10-6, 18. p.: 10-9, 23. p.: 13-10, 28. perc 15-14, 35. p.: 20-16, 41.p.: 24-22, 48. p.: 28-26, 51. p.: 29-27, 56. p.: 32-28

ifj: Kiss Szilárd: „Igazából engem a múlt heti játék lepett meg, nem a mai. Mi még gyerekek vagyunk, ez ma is látszott, fejlődnünk kell ehhez a szinthez, ezzel tisztában vagyunk. A végén buta hibákat elkövettünk, de azért vagyunk itt, hogy fejlődjünk. A játékosoknak azt mondtam, hogy egy deka szomorúságot nem akarok látni, nem ezért indultunk ebben a bajnokságban, nekünk más céljaink vannak.”

Farkas Johanna: "A mai Érd elleni NB/1-es mérkőzéssel kapcsolatban azt gondolom, hogy a vereség ellenére nem voltunk alárendelt partnerek. Többször kerültünk emberhátrányba, így nem tudtuk a megszokott gyors, lendületes kézilabdát játszani. A 45.percig partiba voltunk ellenfelünkkel, sajnos a végére elfogytunk, ezért alakult ki ekkora gólkülönbség a két csapat között. Nem vagyunk még kész játékosok, sokat kell még tanulnunk, dolgoznunk. Nagyon fontos, hogy mentálisan és fizikálisan is bírjuk a terhelést. Jól éreztem magam a pályán. Nincs okunk arra, hogy szomorkodjunk, készülünk a következő Szombathely elleni mérkőzésre. Hajrá Boglári Akadémia-SZISE!"

Vámos Míra: "A meccs kezdetétől problémáink voltak védekezésben, ami végigkísért minket egészen 60 percen keresztül. A támadójátékunk viszonylag jól működött, sajnos azonban a végjátékban téthelyzetekben hibáztunk, ezt pedig az érdiek könyörtelenül kihasználták. Úgy gondolom, hogy csalódottak nem lehetünk, a hiányosságainkat pótoljuk, levonjuk a tanulságokat és gőzerővel készülünk a Szombathely elleni találkozóra!"

fotó: Farkas Anita

Galéria

< vissza