06

Sajtótájékoztatón is szó esett a konferenciáról

2021. szeptember 14, kedd 16:06 | Tudományos háttér

A 4. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia is szerepelt a Testnevelési Egyetem felújított könyvtárépületében tartott sajtótájékoztató témái között szeptember 14-én. A háromnapos esemény kapcsán dr. Kádár Judit, az egyik társszervező szólalt fel.

Az egyetem nemzetközi kapcsolatok igazgatója ismertette a közelgő, kétnyelvű rendezvény menetrendjét, miszerint szeptember 15. és 17. között kerül rá sor, és két helyszínen: Budapesten, illetve Balatonbogláron zajlik majd.

A sajtótájékoztatón beszédet tartott prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is, aki elismerte az egyetemi könyvtár dolgozóinak munkáját, illetve hangsúlyozta az új könyvtár fontosságát mind a hallgatók, mind a tanárok szempontjából.

A médiaeseményen Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője szintén részt vett, bemutatta a Nemzeti Kézilabda Akadémia filozófiáját, az ottani munkát, valamint a jövőbeni célokat és terveket. Legvégül pedig ismertette a Kézilabda Módszertan című szakmai folyóiratot.

A sajtótájékoztatón dr. habil. Sterbenz Tamás is bemutatkozott, mint az intézmény megválasztott rektora, valamint dr. Szikora Katalin, az egyetem egyik tanára előadást tartott egy általa szerkesztett könyvről: a Sport a 20. században című tanulmánykötetről.

Zárásként pedig Lukácsné Varga Judit, az egyetem könyvtárigazgatója mondott beszédet, amelyben többek között összefoglalta az épület történetének főbb állomásait. Az események után pedig végül felavatták a felújított könyvtárat.

< vissza