27

Sikeresen lezajlott a TE-n a konferencia első napja

2021. szeptember 15, szerda 18:19 | Tudományos háttér

Jó hangulatban telt a 4. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia első napja a Testnevelési Egyetem kampuszán. Az odalátogatók színes programokon vehettek részt, többek között a sportjogról és az élettanról szóló workshopok-at, valamint a női sportvezetőkről és a beruházásokról szóló kerekasztal-beszélgetéseket is meghallgathatták.

A rendezvény első napja regisztrációval, a céges kiállítók bemutatkozásával és a köszöntőbeszédekkel kezdődött. Először dr. Kádár Judit, az egyetem nemzetközi kapcsolatok igazgatója, valamint Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője köszöntötte a közönséget. Felszólalt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki a sportinnováció jelentőségét emelte ki mondandójában. Ezután beszédet tartott dr. habil. Sterbenz Tamás, a TE megválasztott rektora és dr. Lacza Zsombor, az egyetem tudományos rektorhelyettese, akik szintén az innovatív elképzelések jelentőségét hangsúlyozták. Ezt követte Fernando Parente, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség végrehajtó bizottságának tagja. Ő a Healthy Campus című programot és annak eredményeit ismertette a hallgatósággal. Később egy plenáris előadás, egy félórás szünet, majd a workshop-ok következtek.

A vendégek az előadások után díszebéden vehettek részt, amelynek keretében beszédet mondott prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Őt követte Leonz Eder, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség elnöke is.

Miután a beszédek lezajlottak, az érdeklődők újabb workshop-okat és kerekasztal-beszélgetéseket hallgathattak meg, majd zárásul lehetőségük nyílt egy városnéző túrára.

A háromnapos rendezvény következő két napja már Balatonbogláron zajlik majd, ahol hasonlóan érdekes programokkal várják a hazai és a külföldi érkezőket egyaránt.

 

 

< vissza