24

Nem adtuk fel egy percre sem

2021. január 13, szerda 19:09 | Utánpótlás

Öt nappal a DVSC elleni mérkőzés után újabb top csapat, a Siófok KC ellen kellett helyt állnia a Boglári Akadémia-SZISE együttesének. A Balaton-parti találkozó négygólos félidei vezetés után végül 33-21-es hazai sikerrel végződött. A mieink becsülettel harcoltak hatvan percen keresztül, és a fiatalok ezúttal is jó tapasztalatokat szereztek.

K&H női kézilabda liga:

Siófok KC – Boglári Akadémia-SZISE 33-21 (16-12)

Siófok, játékvezetők: Nagy, Túróczy

Siófok KC: Szikora M., Csapó K. (kapusok), Böhme S. 2, Hársfalvi J. 2, Juhász F., Horacek T. 4, Aoustin C. 3, Jezic K. 3, Mazák-Németh Cs. 3, Such N. 5, Kiss N. 4, Niombla G. 1, Tomori Zs. 2, Lapos L. 1, Tóth G. 3- vezetőedző: Zdravko Zovko

Boglári Akadémia-SZISE: Gercsó N., Magera N., Szabó L.(kapusok), Vajer B., Mérai M. 2, Kajdon B. 2, Takó V. 2, Koronczai P. 5, Farkas J. 3, Faragó L., Vámos M., Mlinkó Zs. 4, Monori O., Juhász G. 2, Monori O., Juhász G., Kocsis B., Bánhidi B. 1 – vezetőedző: ifj. Kiss Szilárd

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/2

Kiállítások: -, illetve 8 perc

Eredmény alakulása: 7.p: 2-5, 11.p: 4-6, 17.p: 7-8, 21.p 10-10, 26.p: 14-12, 33.p: 17-13 40.p: 20-14, 49.p: 28-16, 57.p: 31-19

Három Koronczai Petra találattal kezdődött a találkozó, közben Kajdon Blanka és Farkas Johanna is betalált, és miután Gercsó Nóra a kapuban védett jól, 5-2-es előnyt szereztek a boglári lányok. A Siófok ezt követően kétszer volt eredményes, ifj. Kiss Szilárd pedig 4-5-nél időt kért. A mieinket az emberhátrány sem zavarta meg, sőt a 17 éves Mlinkó Zsófia átlövése után 10-10-re egyenlítettünk a 21. percben. A félidő hajrája a hazaiaké volt, hiszen 6-2-re megnyerték az utolsó tíz percet, így a szünetben 16-12-t mutatott az eredményjelző. Zdravko Zovko nem nevezte a meccsre Andrea Kobeticet, de Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella vagy Katarina Jezic is a kispadon ültek, ezzel együtt jó kapusteljesítménnyel, és bátor támadásokkal tartottuk a lépést a rutinos ellenféllel az első félidőben.

A folytatásban már beszálltak a válogatott kézilabdázók is, így kezdett elhúzni a hazai csapat, a 40. percben 20-14-re vezettek a narancsmezesek. Tóth Gabriella jól irányította a Siófokot, a boglári lányokon kicsit látszott fáradtság, de az akarattal nem volt gond, küzdöttek becsületesen Mérai Majáék. Magera Noémi, majd Szabó Luca váltotta a kapuban Gercsót, ifj. Kiss Szilárd pedig forgatta csapatát, így mindenki lehetőséget kapott. Az 50. percben Bánhidi Barbara góljával 28-17-re alakult az állás, és a fiatalok foggal körömmel küzdöttek az utolsó percig. A mérkőzés természetesen a sportszerűen játszó Siófok 33-21-es győzelmével ért véget, a Boglári Akadémia-SZISE csapata pedig minden elismerést megérdemel, hiszen öt nap alatt második NB I-es mérkőzésén kellett helyt állnia.

ifj. Kiss Szilárd: Gratulálok a Siófoknak, természetesen tudtuk, hogy jobb csapathoz érkezünk, de arra készültünk, hogy megnehezítjük kicsit a dolgukat. Úgy érzem, ez az első félidőben sikerült, méltó ellenfelek voltunk, büszke vagyok a játékosaimra, amiért ezt meg tudták oldani. Másrészről van bennem egy kis hiányérzet, mert az első harminc percben több volt, sokszor buta gólokat kaptunk. A fordulás után a minőségi sorcsere érezhető volt hazai oldalon, ezt a feladatot nem is tudtuk már megoldani. Nagyobb különbségű vereséget szenvedtünk, mint hétvégén a Debrecen ellen, de ezt a mai összecsapást így is sokkal hasznosabbnak érzem. A legutóbbi ütközésmentes kézilabda nem tetszett.

Zdravko Zovko: Gratulálok mindkét csapatnak, korrekt és sportszerű mérkőzésen vagyunk túl. Nagyon fontos, hogy senki sem sérült meg. Az első félidőben látottakkal nem vagyok maradéktalanul elégedett. A vasárnapi franciaországi mérkőzésig még van pár edzés, igyekszünk tovább javítani a hibáinkat. Ma mindenki lehetőséghez jutott, összességében egy jó meccsen vagyunk túl.

fotó: Siófok KC/Németh András

< vissza