06

Szakmai látogatáson a kajak-kenusok

2021. november 18, csütörtök 10:56 | Nemzetközi edzőközpont

A NEKA létesítményeit járták körbe látogatásuk során a sukorói Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia vezetői. Az egyéni olimpiai sportágakat tekintve hazánkban ez az első akadémia, amely megnyitotta kapuit, és a már korábban kialakult jó együttműködés keretében néhány hasznos információt kértek a vendégek a pár év múlva elkészülő koplexum kivitelezéséhez, üzemeltetéséhez és a sporttudományos háttér kiépítéséhez.

A látogatás céljáról a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia sportszakmai igazgatója Bethlenfalvi István beszélt, aki az irányvonalért és a képzési rendszerért felel, amelynek megvalósítása jelenleg is zajlik.

„Az akadémia jelenleg is működik Sukorón, hiszen átvettünk egy működő egyesületet, de várhatóan három év múlva egy vadonatúj komplexum nyílik meg. Jelenleg a tervezési fázisban vagyunk, az alapkőletételre jövő héten kerül sor, így a kivitelezéssel, üzemeltetéssel, sportszakmával kapcsolatos információkra vagyunk elsősorban kíváncsiak. Annak ellenére, hogy a kajak-kenu egyéni sportág, sok közös dolog van, amit érdemes átvenni, átgondolni a Nemzeti Kézilabda Akadémia vagy a Puskás Labdarúgó Akadémia működési modelljéből. Jelenleg tíz edzővel és 120 versenyzővel dolgozunk, most építjük ki a sporttudományos vonalat, ami még gyerekcipőben jár és inkább a kajak-kenus hagyományokból működünk, de természetesen szeretnénk az akadémiai szemléletet beépíteni a munkánkba és módszertani központként irányt mutatni” – nyilatkozta Bethlenfalvi István.

A látogatás során Hanzel Dorina létesítményigazgató és Langmár Gergő, a NEKA sporttudományos csoportjának vezetője kalauzolta a vendégeket.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia számos szervezettel együttműködik, mi mindig nyitottak vagyunk és szívesen adjuk át a kért információkat más szervezeteknek, hiszen a 2013-as megalakulás óta rengeteg tapasztalattal rendelkezünk. Az üzemeltetés során számos olyan feladat és összetevő van, amit sportágtól függetlenül figyelembe kell venni és fel lehet használni. Büszkék vagyunk arra, hogy rendszeresen keresnek fel bennünket működő, vagy a jövőben létesülendő létesítmények képviselői, hiszen példaértékű az itteni munka” - mondta el Hanzel Dorina, a NEKA létesítményigazgatója.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

Galéria

< vissza