07

Szakmai tábor az erőnléti edzők számára

2022. március 09, szerda 19:04 | Oktatás, képzés

A Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőképző Központja kétnapos szakmai tábort szervezett Balatonboglárra, az erőnléti edzőképzés hallgatói számára. A NEKA-n megtartott rendezvényen közel 70 résztvevő figyelhette az elismert szakemberek által tartott előadásokat és gyakorlati edzésbemutatókat, melyek aktuális és fontos témák köré épültek.

Ahogy dr. Marczinka Zoltán, az MKSZ-NEK igazgatója, egyben a tábor szervezője elmondta, a hat éve elindított erőnléti edzőképző kurzusokról idén már a harmadik évfolyam kerül ki, és többen a 2021-ben megnyílt kézilabda akadémiákon dolgoznak az utánpótlásképzésben. Közülük sokan eljöttek a szakmai táborba, ahol színvonalas előadások és látványos edzésbemutatók szerepeltek a programban.

Az első napon Pozsonyi Zsolt, Elek László, Schuth Gábor és Sebestyén Örs előadását hallgathatták meg a résztvevők, az esti csoportos beszélgetés során pedig kérdéseket is feltehettek a hallgatók.

A keddi programban Holanek Zoltán a Győri Audi ETO KC erőnléti edzője (Teljesítménymérés és nemzetközi tapasztalatok a nemzetközi kézilabdában), valamint Benkovics Edit és Stranigg Ferenc, a Mosonmagyaróvár női csapatnál dolgozó szakemberek előadása és edzésbemutatója (Preventív teljesítményfokozás a kézilabdában) szerepelt a programban.

A NEKA munkatársai közül Békési-Szalay Bernadett vezető gyógytornász az akadémiák rehabilitációs stratégiáját szemléltette, Szücs Martin erőnléti edző pedig a 2021-es női junior Európa-bajnok válogatott melletti munkájáról beszélt.

A hallgatók aktuális és érdekes témákkal találkozhattak a két nap során, melyeket minden bizonnyal beépíthetnek a mindennapi munkájukba és a gyakorlatba.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

 

< vissza