14

Szépen csillog az ezüstérem is

2024. június 30, vasárnap 19:33 | Utánpótlás

Veretlenül jutott döntőbe a magyar női junior kézilabda-válogatott a Szkopjéban rendezett U20-as világbajnokságon, a fináléban azonban a franciák jobbnak bizonyultak. A vb All Star-csapatába két volt akadémistánk is bekerült, nevezetesen Faragó Lea és Zaj Klára.

Női junior világbajnokság, Szkopje, Észak-Macedónia, döntő:

Magyarország–Franciaország 26–29 (13–14)

Szkopje, vezette: Jovandics, Szekulics (szerbek).

Magyarország:Zaj, Imre (kapusok), Csernyánszki, Csíkos 4, Faragó 6 (2), Farkas J. 2, Gajdos, Gém 2, Kovács A. 4, Kövér 1, Panyi 1, Szabó 1, Szabó 2, Török, Varga 3 (1), Vártok. Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán.

Franciaország:Lehuault, Tignon (kapusok), Borg 1, Borg 5, Colinot, Dabo, Dury 2, Errard 8, Karamoko 2, Mbata, Monteillet, Nikindanda, Perret 2, Pintat 8, Texier 1, Tucella. Edző: Eric Baradat.

Kiállítások:4 perc, illetve 4 perc.

Hétméteresek:5/3, illetve 1/0.

A világbajnokság All Star-csapata
Kapus: Zaj Klára
Jobbszélső: Manon Errard (francia)
Jobbátlövő: Alieke van Maurik (holland)
Irányító: Erin Klara Thorkelsdottir (izlandi)
Beálló: Lilou Pintat (francia)
Balátlövő: Faragó Lea
Balszélső: Matilde Vestergaard (dán)
MVP: Lylou Borg (francia)
Gólkirálynő: Jelena Vukcsevics (montenegrói) 74 góllal

A 3. helyért:Hollandia–Dánia 34–28 (18–13).

– Most még a csalódottság dolgozik bennem, hiszen nem játszottunk jól, a francia válogatott fölénk nőtt – nyilatkozta a Sport TV-nek Szilágyi Zoltán szövetségi edző a mérkőzés után. – Pár nap múlva már biztosan tudom majd értékelni ezt az ezüstérmet, mert összességében büszkék lehetünk erre az eredményre. Sajnálom, hogy a végén nem tudtuk feltenni az i-re a pontot, pedig megvolt rá a lehetőségünk, azonban a hajrában egy-két olyan hiba becsúszott, ami eldöntötte a mérkőzést.

A  nemzeti együttesben több olyan játékos is szerepel, aki NEKA-n nevelkedett, így Csíkos Luca, Faragó Lea, Lakatos Réka, Kovács Anikó, Szabó Anna, Szabó Lili, Varga Emília, Vártok Tamara és Zaj Klára.

< vissza