20

Szépen csillogó fiú ezüstérem

2024. június 09, vasárnap 20:46 | Utánpótlás

Ezüstérmes lett a NEKA fiú U18-as csapata a kecskeméti négyes döntőben, miután vereséget szenvedett a PLER-től a bajnoki fináléban. A mieink ezúttal nem tudták megismételni az elődöntőben mutatott magabiztos teljesítményt, de emelt fővel jöhettek le a pályáról, hiszen az idényben ez volt az egyetlen vereségük. Ahogy Lehőcz Zoltán vezetőedző fogalmazott, egy szépen csillogó ezüstérmet vihetnek haza.

A mérkőzés elején állva hagyott minket a PLER, és 3-0-ra ellépett, ez pedig látszólag megzavarta a mieinket. Próbáltunk felzárkózni és többször is közel kerültünk az ellenfélhez, de egyenlíteni nem tudtunk. Több játékos megilletődötten kézilabdázott, a tét látszólag a NEKA játékosait zavarta jobban, de mindenki igyekezett a maximumát nyújtani. Nem könnyítette meg a dolgunkat a sok kiállítás, a mieink közel negyedórán át emberhátrányban játszottak. 

Ez a csapat egy megyei bajnoki aranyéremmel és egy U18-as ezüstéremmel zárták a bajnoki idényt, amihez gratulálunk!

Fiú U18 I. osztály – Döntő

PLER-Budapest – Nemzeti Kézilabda Akadémia 32–26 (14–11)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán

PLER-Budapest: Zentai 1 – Farkas G., Nagy S. 10 (5), Szabó Benedek 8, Laky 3, Szabó Balázs 4, Czumpft - Csere: Kárpáti (kapus), Várszegi L., Moczó 1, Hoksza 1, Fekete D. 2, Miltényi 2 - Vezetőedző: Tamás Ádám

NEKA: Gulyás – Pál 4 (3), Kollár 6, Hulló 4, Erdős 3, Hajzer, Lepir - Csere: Márits (kapus), Szladovics 1, Sikler, Tömöri 3, Császár, Draskovics Va. 1, Rácz-Kovács 2, Rotter, Boldog 2 - Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–1. 13.p.: 4–4. 18.p.: 7–4. 23.p.: 10–6. 26.p.: 11–9. 28.p.: 13–9. 34.p.: 16–12. 39.p.: 18–16. 44.p.: 20–18. 48.p.: 23–18. 50.p.: 24–20.

Hétméteresek: 5/5, illetve 3/3

Kiállítások: 4 perc, illetve 14 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: Ezüstéremmel zártunk, de semmiképpen nem szabad szomorkodnunk, hiszen nagyon jó idényt zártunk, lejátszottunk 28 meccset, és mindössze egyet vesztettünk el. Sok kiváló riválist előztünk meg, ennek örülni kell, és gratulálni kell a PLER-nek. Egy kis hiányérzet van bennem, hiszen amíg az elődöntőben felszabadultan tudtunk játszani, a fináléban kicsit elizgultuk a meccset, ami korábban nem volt ránk jellemző. Örülök, hogy a fiúk egy percre nem adták fel, igyekeztünk visszajönni a mérkőzésbe. Boldog vagyok, mert nem gondoltam, hogy idáig eljutunk, nagyon sokat dolgoztunk egész évben, és azt kértem a fiúktól, hogy becsüljük meg ezt az ezüstérmet. Ez az eredmény jó motiváció lehet jövőre, hogy még fényesebb éremért harcoljunk a következő idényben.

JÁTÉKOS SZEMMEL

Hulló Ákos: Az idei szezont egy viszonylag új és fiatal kerettel kezdtük el, de elég gyorsan sikerült összeszoknunk. Úgy indultunk neki ennek az évnek, hogy akármi is legyen, mindent ki fogunk adni magunkból és úgy gondolom, hogy ezt sikerült is elérnünk. Rengeteget dolgoztunk minden héten azért, hogy sikerüljön eljutnunk a Final Fourba. Sajnos a végén nem sikerült megszereznünk a bajnoki címet, de én úgy gondolom, hogy nincs semmi okunk szomorkodni, mert összeségében egy sikeres szezont tudhatunk magunk mögött. Dolgozunk tovább és jövőre újult erővel vágunk neki a következő szezonnak.

TOVÁBBI EREDMÉNY

Bronzmérkőzés: Balatonfüred Kézilabda Akadémia – OTP Bank-PICK Szeged 31–25 (15–13)

meccsképek: PLER/Polákovics Eszter

Galéria

< vissza