16

Szívvel lélekkel küzdünk Egerben

2022. május 13, péntek 22:30 | Utánpótlás

A szezon egyik legfontosabb mérkőzése vár a NEKA női csapatára, amely az NB I/B-s bajnokság harmadik helyén áll és szombaton a második helyezett Eger otthonában lép pályára a feljutásról döntő csatában. A Bohus Bea és Siti Bea által irányított boglári együttes ifjúsági korú játékosokból áll, akik közül többen néhány napja még az érettségi vizsgájukat írták, nekik nincs veszítenivalójuk és így is készültek a párharcra. Az egri klub Facebook oldalán élő közvetítés lesz látható a meccsről.

Az Eszterházy SC két pont előnnyel vezet a bogláriak előtt, az egész város a feljutás lázában ég, és miután hamar megvásárolták a jegyeket, telt ház fogadja majd a csapatokat. A NEKA 33 fős szurkolótábora nem lesz túl nagy, de a lelkesedésükön és a biztatásukon semmi nem fog múlni. Ilyen légkörben a hazaiaknak van több veszítenivalójuk, fiataljaink pedig nyomás nélkül játszhatják megszokott játékukat.

– Hogyan készült a csapat, és mit kértetek a gyerekektől az Eger elleni mérkőzés előtt - kérdeztük edzőnket, Bohus Beát. 

– A hét a megszokott menetrend szerint zajlott, hiszen szerdán ifjúsági bajnoki meccsen voltunk Budaörsön, és már ott is gyakoroltunk az Eger elleni párharcra. A lányokra semmiképpen nem szerettünk volna terhet rakni, és bár természetesen tisztában vagyunk a tét nagyságával, igyekeztünk úgy készülni, hogy ez is olyan, mint bármelyik NB I/B-s mérkőzés. Tisztességesen dolgoztunk, mint mindig, videóztunk, edzettünk, biztos vagyok abban, hogy most is a maximumot nyújtjuk majd, szívünket-lelkünket kitesszük a pályán, és meglátjuk, ez mire lesz elég. Azt kértük mindenkitől, ne foglalkozzanak azzal, „mi lesz ha…” Menjünk el, játsszunk egy jó meccset, és ne maradjon bennünk hiányérzet.

– A boglári meccs tanulságai közül mit lehet kiemelni?

– A hazai mérkőzésre kicsit rágörcsöltünk, ezt a hibát nem szabad elkövetni Egerben. Úgy gondolom, a nyomás most az ellenfélen van, mi ifi csapatként bizonyíthatunk, de nem történik semmi, ha nem sikerül nyerni. A mi feladatunk az, hogy képezzük a gyerekeket, felkészítsük őket a jövőre, megtanítsuk nekik, amit mi tudunk, és egy itteni siker csak bónusz lenne.

– Juniorválogatott kapusunk, Németh Kata sajnos térdsérülése miatt nem lehet ott a pályán, hogyan lehet ezt kezelni, befolyásolja-e ez a csapat hangulatát.

– Természetesen minden sérülésnél vérzik az ember szíve, főleg, ha egy ilyen ártatlan szituációban történik. Óriási veszteség, ha egy fiatal játékos keresztszalag-sérülést szenved, sírtunk és együtt érzünk Katával, lélekben vele vagyunk és szorítunk neki. Azt szoktuk mondani, hogy mindig az a NEKA, aki aznap pályára lép, bízom abban, hogy a két kapusunk megoldja a feladatot, a csapat pedig erőt merít ebből a helyzetből. Egymásért kell játszanunk és szeretném, ha emelt fővel jöhetnénk haza.

< vissza