01

Szorossá tettük a végét

2020. szeptember 16, szerda 21:33 | Utánpótlás

Az első félidőben a Dunaújváros volt a jobb, de a 40. perctől a Boglári Akadémia-SZISE csapata lendületes, gyors gólokkal felzárkózott egy gólra, így a nagyszerű végjáték után végül 30-28-as hazai győzelemmel ért véget a találkozó. A lányok emelt fővel térhettek haza, hiszen méltó ellenfelei voltak a rutinos DKKA együttesének.

K&H női kézilabda liga, 4. forduló:

Dunaújvárosi KKA – Boglári Akadémia-SZISE 30-28 (14-10)

Rácalmás, játékvezetők: Andorka M., Hucker R.

DKKA: Jovovity J., Mihály P. 2, Barján B. 6, Ferenczy F., Szalai B. 9, Horváth G. 3, Babovic A., Kazai A. 2, Krupják-Molnár B. 3, Schatzl N. 2, Román D. 3, Hlogyik P., Dabevska S., Sziráki B., Nick V. – vezetőedző: Vágó Attila

Boglári Akadémia-SZISE: Magera Noémi, Gercsó Nóra, Vajer Blanka 1, Kajdon Blanka 4, Takó Viktória 3, Koronczai Petra 3, Farkas Johanna 5, Faragó Luca 1, Vámos Míra 1, Mlinó Zsófia 3, Monori Orsolya 2, Juhász Gréta, Kukucska Viktória 4, Kocsis Bettina 1, Bánhidi Barbara, Woth Viktória - vezetőedző: ifj. Kiss Szilárd

Hétméteresek: 2/1, illetve 2/2

Kiállítások: 6, illetve 2 perc

A hazaiak Szalai Babett triplájával 3-0-val kezdtek, így ifj. Kiss Szilárd már a 3. percben kénytelen volt időt kérni. Ez felrázta a mieinket, és pár perc múlva már 4-2-re szépítettünk. A meleg csarnokban nehéz dolguk volt a csapatoknak, mindkét oldalon sok volt a technikai hiba és a pontatlanság. A hazaiaknál Szalait nem tudtuk tartani, és az első félidőben 14-9-nél már öttel vezettek a fehérmezesek. A hajrában volt esély a felzárkózásra, Kukucska Viktória felkanyarodva a szélről, szép átlövésgólt lőtt, így a szünetben 14-10-re vezetett az ellenfél.

A második félidőt rosszul kezdtük, 17-11-re elhúzott a Dunaújváros, a boglári lányok nem játszottak jól, de nem adták fel, és mindig volt, aki lendített egyet a játékon. Ennek ellenére állandósult a 4-5 gólos különbség, mi azonban elsősorban betörésekből voltunk eredményesek, Farkas Johanna négy találatával pedig 22-19-re felzárkóztunk a 45. percben. Az utolsó tíz perc kétgólos DKKA előnnyel kezdődött, de 26-22-re elment az ellenfél, következett a boglári időkérés. A hajrá nagyszerűen sikerült, a mieink 29-24-nél sorozatban négy gólt lőve 29-28-ra felzárkóztak, de az utolsó találatot a Dunaújváros szerezte, így 30-28-ra megnyerte a találkozót Vágó Attila együttese.

MESTERMÉRLEG

ifj. Kiss Szilárd: Gratulálok a Dunaújvárosnak, negyven perc az övék volt, az utolsó húsz perc viszont a miénk. Büszke vagyok a lányokra, átgondoltam néhány meccs után, hogy az élvonalban mi gyakorlatilag egy ifi csapattal indultunk, amely így fel tudott állni a meccs végén, ez egy jó irány. Nekünk ezzel a lelkesedéssel kell továbbmennünk, sajnáltam az első félidőt, amikor egy csapat volt csak a pályán, de a végére megérkeztünk. Mindenki játszott, céljának megfelelt a mérkőzés, remélem, most már tudunk edzeni is, és akkor kijavítjuk a hibákat.

Vágó Attila: Sok mindennel elégedett vagyok, jól kezdtünk, a 4-0-s eredmény mély nyomot hagyott az ellenfélben, sokáig keresték önmagukat, viszont megnehezítettük a saját dolgunkat. Hattal is vezettünk, és bár tudtuk, hogy az ellenfél erőssége a nyitott védekezés és a gyors lendületes kézilabda, nem lassítottuk a játékot, hanem elkezdtünk kapkodni. A végén izgulnunk kellett a két pont miatt, szerencsére javulunk a hasonló helyzetekben, a Szombathely ellen egy góllal, most kettővel nyertünk. Örülünk a fontos két pontnak, gratulálok a bogláriak, jó mérkőzést játszottunk, nekik az ilyen mérkőzések pár hónap múlva másképp fognak játszódni, mert bele fognak erősödni a fiatal tehetségek az élvonal mezőnyébe és nehéz lesz ellenük játszani.

JÁTÉKOS SZEMMEL

Mlinkó Zsófia: Sajnálom a meccs elejét, nagyon sok hibánk volt, sem támadásban, sem védekezésben nem találtuk magunkat, szünet után sokat javult a védekezés, a végjáték remek volt, ezért büszke vagyok a csapatra és ebből kell építkeznünk.

fotó: Farkas Anita

Galéria

fotók: dkka.hu

< vissza