14

Sztárkorcsolyázót kezelnek a NEKA-n

2021. november 25, csütörtök 14:13 | Rehabilitáció

A Nemzeti Kézilabda Akadémia rehabilitációs részlegén kezelik Tóth Esztert, a Ferencvárosi Torna Club rövidpályás gyorskorcsolyázóját. A tatabányai születésű fiatal tehetség felépüléséről vezető gyógytornászunk, Békési-Szalay Bernadett gondoskodik, aki többek között az intézmény antigravitációs futópadjával és mágnesterápia segítségével próbálja helyrehozni a sportoló sérülését. Eszter, aki nemrég a Junior Országos Bajnokságon aranyérmes lett, néhány héttel ezelőtt eltörte a bokáját, azóta pedig több műtéten kellett átesnie. Interjúnkban gyógyulásáról és a korcsolyázás iránti szenvedélyéről osztott meg néhány gondolatot.

– Október 13-án operálták utoljára a bokádat. Hogy érzed most magad?

– Úgy gondolom, hogy a NEKA-n meg tudják oldani az egészségügyi problémámat. Amióta itt vagyok, nagyon sokat változott, javult a lábam. A rehabilitáció nagymértékben segít abban, hogy pozitív irányban haladjak előre.

– Óvodás voltál, amikor korcsolyázni kezdtél, és azóta egyre nagyobb sikereket érsz el.

– Igen, de a legnagyobb álmom az olimpiai bajnoki cím, viszont természetesen a világ- és Európa-bajnokságokon is nagyon jól akarok szerepelni.

– Mi számodra a legvonzóbb a gyorskorcsolyában?

– A sportágamban leginkább a sebességet és a más versenyzőkkel való kontaktot szeretem. De persze az szintén nagyon sokat számít, hogy kiváló a kapcsolatom az edzőimmel és a csapattársaimmal. 

< vissza