07

TE-hallgatók szakmai látogatása a NEKA-n

2020. november 03, kedd 19:55 | Oktatás, képzés

A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Testnevelési Egyetem régi, jó együttműködése jegyében a hallgatók rendszeresen látogatást tesznek a balatonboglári utánpótlásképző-bázison, ahol a gyakorlatban is megismerhetik a sportágban dolgozó szakemberek munkáját. Dr. Ökrös Csaba, a TE Sportjáték tanszékének vezetője ezúttal 13 MSc képzésen résztvevő kézilabda-szakedzőt kísért el a NEKA-ra.

A kis csoportot Hajdu János, a NEKA sportszakmai igazgatója fogadta, és előadásában bemutatta az akadémián folyó képzés jellemzőit a kiválasztástól kezdve egészen a végzős növendékek további pályafutásának segítéséig. Az elismert szakember korábbi tapasztalataiból merítve számos hasznos tanácsot adott a fiatal edzőkollégáknak, szóba került többek között a digitális technika alkalmazása az egyéni képzés során, a helyes és követendő edzői filozófia, illetve a NEKA-n folyó minőségi munka összetevői.

Ma már a technikai és taktikai képzés mellett szinte fontosabb az edző személyisége, kommunikációja, pedagógiai érzéke. Nélkülözhetetlen a segítő szakmai team tagjainak jó megválasztása is, azt vallom, hogy az akadémián elért sikerek nagyrészt annak köszönhetőek, hogy a szakemberekkel nemcsak kollégák, de barátok is vagyunk, és azonos szemlélettel képezzük a gyerekeket” – hangsúlyozta előadásában Hajdu János.

Az egyetemi hallgatókat a rehabilitációs épületben Langmár Gergely, a NEKA sporttudományos és egészségügyi csoportjának vezetője kalauzolta végig, rámutatva a modern kézilabda sport objektív méréseken alapuló elemzéseinek fontosságára. A kézilabda-szakedzők a NEKA Sportcsarnokban erőnléti, valamint sportágspecifikus edzéseket is látogattak, miközben az akadémia munkatársai valamennyi felmerülő kérdésre igyekeztek választ adni.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

Galéria

< vissza