14

Tehetséges kosárlabdázó rehabilitációja a NEKA-n

2022. július 27, szerda 15:13 | Rehabilitáció

Miklós Melinda, az Atomerőmű KSC Szekszárd 18 éves kosárlabdázója kezdte meg rehabilitációját a Nemzeti Kézilabda Akadémián. A fiatal bedobót, aki tagja volt a bajnoki ezüstérmet szerző csapatnak, két gyógytornászunk, Szi-Péter Zsolt és Békési Ádám segíti a lábműtétje utáni felépülésben.

Az élvonalbeli játékost közel öt hete operálta meg a NEKA orvosa, dr. Tállay András Budapesten. A műtét jól sikerült, a megfelelő rehabilitáció pedig elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy Melinda teljesen rendbe jöjjön és mihamarabb visszatérhessen a pályára.

Két és fél éve gyulladásban van az Achilles-ínam, kiderült, hogy részlegesen elszakadt, közben kosárlabdáztam is, ez megnehezítette a dolgot. A vizsgálatok során kiderült, hogy csontkinövés van a sarkamon, ez okozott kellemetlenséget, így műtétre volt szükség, ami több mint egy hónapja meg is történt. A rehabilitációm keretében jelenleg bevezető feladatokat végzünk, megnézzük, hol tartok a felépülésben. Nagyon sokat szenvedtem eddig, és nagyon bízom benne, hogy a sikeres rehabilitációt követően teljes értékű játékosként térhetek vissza. Úgy érzem, nagyon jó helyen vagyok, mindenki segít, a gyógytornászom, Szi-Péter Zsolt is mindenre odafigyel” – nyilatkozta Miklós Melinda, az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabdázója.

A NEKA gyógytornásza, Szi-Péter Zsolt szerint a fokozatos, alapos rehabilitáció a sportoló gyógyulásának kulcsa:

„Nem szabad elsietnie a visszatérést, szintenként kell haladnia. A humánkineziológusaink felméréseinek segítségével mindig kapunk majd információt Melinda aktuális állapotáról, ezek alapján tudjuk a kezeléseket folytatni. A javulásához szükséges a boka körüli izmok megerősödése, emellett megfelelő hangsúlyt kell kapnia az egész alsó végtag és a törzsizmok fejlesztésének is. Az állás-járás vizsgálatot még a mozgásprogram előtt végrehajtjuk Melindán, akkor megkapjuk a járásképe kezdeti állapotát, terheléselosztását. A felépüléshez türelem kell, de ezt ő is tudja. A visszatérése előtt ismét szükséges a teszteket elvégezni vele, megvizsgálni, hogy teljesen felgyógyult-e. Ezek a felmérések a későbbi sérülések elkerülése miatt is fontosak.”

 

< vissza