19

Tizennégy válogatott meghívó érkezett

2024. március 30, szombat 19:04 | Utánpótlás

Az előttünk álló hét a női válogatott edzőtáborokról, illetve felkészülési mérkőzésekről szól. A korosztályos nemzeti együttesekbe összesen tizenhárom NEKA-játékos kapott meghívót a szövetségi edzőktől, Molnár Fruzsina pedig a strandkézilabda-válogatottban bizonyíthat.

A juniorok összetartása március 31-én, azaz húsvétvasárnap kezdődött és április hatodikáig tart. A keret a NEKA-n készül együtt, s a Szilágyi Zoltán vezette nemzeti együttesünk, melybe Faragó Lea és Zaj Klára kapott meghívót az akadémistáink közül, részt vesz egy háromcsapatos tornán, ahol Románia és Spanyolország lesz a mieink ellenfele. A találkozókra sok szeretettel várjuk a szurkolókat, a belépés ingyenes lesz, s az összes meccset élőben közvetítjük a NEKA YouTube-csatornáján.

A program. Április 4., 17.30 óra: Magyarország–Románia. Április 5., 11 óra: Spanyolország–Románia. Április 6., 10 óra: Magyarország–Spanyolország.

Az ifjúságiak Inárcson dolgoznak együtt április másodiktól hatodikáig. Bohus Beáta szövetségi edző együttesében Fazekas Virág, Grebenár Réka, Hornyák Anna, Katona Lujza, Keceli-Mészáros Renáta, Kriston Kíra, Mihály Hanna, Pálmai Liza és Seres Liza képviseli a Nemzeti Kézilabda Akadémiát. A társulat megmérkőzik Gyálon Spanyolországgal, Szlovákiával és Norvégiával.

A program. Április 4., 15.30 óra (Gyáli Sportcsarnok és Kézilabda Képzési Központ): Magyarország–Spanyolország; 18 óra: Norvégia–Szlovákia. Április 5., 15.30 óra: Szlovákia–Spanyolország, 18 óra: Magyarország–Norvégia. Április 6., 12.30 óra: Spanyolország–Norvégia; 15 óra: Magyarország–Szlovákia.

A serdülő kézilabda-válogatott tagjai április elsején Zamárdiban találkoznak és az összetartás hatodikáig tart majd. A program keretében Lengyelországgal, Horvátországgal és Romániával csapnak majd össze a mieink Siófokon. Kun Attila válogatottjába Bozsodi Eszter és Nagy Fruzsina kapott meghívót a NEKA-sok közül.

A program. Április 4., 15:30 óra (Siófok): Magyarország–Lengyelország; 18 óra: Horvátország–Románia. Április 5., 15.30 óra: Magyarország–Horvátország; 18 óra: Lengyelország–Románia. Április 6., 10 óra: Magyarország–Románia; 12.30 óra: Lengyelország–Horvátország.

Molnár Fruzsinát a strandkézilabda válogatottba invitálták meg, Pinizsi Zoltán szövetségi kapitány társulata, mely a következő szezonban kvalifikációs Európa-bajnoki-selejtező tornán vesz részt, Budapesten a Strand Land Arénában folytatja a februárban megkezdett tavaszi felkészülését.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kihirdette tizennyolcas keretét a Norvégia, valamint Ausztria elleni EHF Euro Cup-mérkőzésekre, illetve az április 11 és 14 között rendezendő debreceni olimpiai selejtezőre. Volt akadémistáink közül Juhász Gréta, Pásztor Noémi és Vámos Petra kapott meghívót. Albek Anna orrtörése miatt jelenleg még nincs olyan állapotban, hogy válogatott meghívót kapjon. A játékos újabb vizsgálaton esik majd át, s amennyiben az alapján pozitív visszajelzést kapnak, pótbehívót küldenek neki.

< vissza