18

Tizennégyen az élvonalban folytatják

2021. augusztus 03, kedd 12:07 | Utánpótlás

A NEKA bázisára épült Boglári Akadémia-SZISE csapata nagyszerűen szerepelt a K&H női kézilabda liga legutóbbi szezonjában, és bár 13 pontot gyűjtött, búcsúzott az élvonaltól. A magyar fiatalok remekül helyt álltak, ezt bizonyítja, hogy szinte kivétel nélkül hazai és külföldi első osztályú klubok igazolták le őket. A lányok többsége már korábban aláírta szerződését, nemrég pedig az is biztossá vált, hogy Mlinkó Zsófia Budaörsön, Juhász Gréta Kisvárdán, Magera Noémi pedig a Dunaszerdahelyben folytatja pályafutását. Összesen tizennégy kézilabdázónk szerepel az élvonalban, összegyűjtöttük, ki hol játszik a 2021/2022-es szezonban.

A játékosok közül többen is tagjai voltak a junior Európa-bajnokságot nyert válogatottnak, így feltöltődve, sikerélményekkel telve kezdhetik el a felkészülést az új idényre.A Boglári Akadémia-SZISE csapatát ifj. Kiss Szilárd irányította, és év közben is együtt dolgozott kilenc játékossal, Bánhidi Barbarával, Faragó Lucával, Farkas Johannával, Juhász Grétával, Kajdon Blankával, Koronczai Petrával, Mérai Majával, Mlinkó Zsófiával és Vámos Mírával, ami vitathatatlanul előny volt.

Külföldi, nemzetközi kupaszereplő klubokhoz igazolt két tehetséges játékosunk. A szlovák első osztályú bajnokság második helyezettjeként az Európa-kupában induló Dunaszerdahelyben bizonyíthat a kapus Magera Noémi, aki ekezdte a munkát új csapatában és elszántan várja a megmérettetéseket. Woth Viktória Németországban, a bajnok Borussia Dortmund színeiben folytatja pályafutását, a fiatal átlövő a rehabilitációját követően kezdheti majd el az edzéseket új klubjában.

Az NB I-be újonnan feljutó Vasas SC három Boglári Akadémia-SZISE játékost igazolt le, így Angyalföldön bizonyíthat a kapus Gercsó Nóra és az ifjúsági Európa-bajnok irányító Kajdon Blanka, illetve a beállós Faragó Luca. Ugyancsak most került fel az élvonalba a Budaörs, amely Mlinkó Zsófiát szerződtette, aki kettős játékengedéllyel a NEKA NB I/B-s csapatát is segítheti a következő szezonban.

Vámos Míra a Debrecen balszélsőjeként szerepel a következő idényben, és miután testvére, Vámos Petra és a korábbi NEKA növendék Szabó Nina is csapattársa lesz, a beilleszkedéssel biztosan nem lesz gond.

Szintén együtt szerepel majd Kisvárdán Mérai Maja és Juhász Gréta, valamint az egyaránt a Dunaújvároshoz igazolt Farkas Johanna és Kukucska Viktória.

Koronczai Petra az MTK, Takó Viktória az Alba Fehérvár, Monori Orsolya pedigaz Érd színeiben szerepel a K&H női kézilabda ligában.

Bánhidi Barbara a Kozármisleny, Szabó Luca a Hajdúnánás NB I/B-s együttesében játszik, míg Kocsis Bettina a NEKA NB I/B-s csapatával igyekszik helyt állni a bajnokságban.

 

A Boglári Akadémia-SZISE játékosainak új klubjai:

Bánhidi Barbara – Kozármisleny (NB I/B)

Faragó Luca – Vasas SC

Farkas Johanna – Dunaújvárosi KKA

Gercsó Nóra – Vasas SC

Juhász Gréta - Kisvárda

Kajdon Blanka – Vasas SC

Koronczai Petra - MTK

Kukucska Viktória – Dunaújvárosi KKA

Magera Noémi – Dunaszerdahely

Mérai Maja - Kisvárda

Monori Orsolya – Érd

Mlinkó Zsófia – Moyra Handball Budaörs

Szabó Luca – Hajdúnánás (NB I/B)

Takó Viktória – Alba Fehérvár

Vámos Míra – DVSC SCHAEFFLER

Woth Viktória – Borussia Dortmund

 

< vissza